Ebben a korosztályban isznak a legtöbbet a nők – nem a fiatalok alkoholizálnak többet

Ebben a korosztályban isznak a legtöbbet a nők – nem a fiatalok alkoholizálnak többet

Címlap / Uncategorized @hu / Ebben a korosztályban isznak a legtöbbet a nők – nem a fiatalok alkoholizálnak többet

Ha visszagondolok, teljesen egyértelmű, mikor került a legtöbb alkohol a poharamba – ahogy sokan mások, úgy én is végigbuliztam a kamaszkoromat.

Aztán idővel ritkultak a féktelen kiruccanások és az alkoholfogyasztásom kimerült egy félpohárnyi borban, ünnepnapokon. De úgy tűnik, hogy a többség nem kamaszkorában fogyasztja el a legnagyobb mennyiségű alkoholt…

A New Edith Cowan Egyetem kutatói szerint az idősebb nők jóval több alkoholt fogyasztanak, mint amennyit az irányelvek javasolnak. Noha tudatában vannak a lehetséges egészségügyi kockázatoknak, mégis sokat isznak a késői felnőttkorban levő nők: inkább szemet hunynak a lehetséges mellékhatások felett.

Az ausztrál egészségügyi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy napi kettőnél több ital fogyasztása összefüggésben áll az idő előtti halállal és persze számos egészségügyi kockázattal is. De miért isznak az idősebb nők? A felmérés alapján azért, hogy jól érezzék magukat úgy, hogy azt a bizonyos határt ne lépjék át. Tehát nem a lerészegedés, hanem a jó kedv a cél, miközben a tiszteletteljes viselkedés megmarad. 

Felnőtt nők alkoholfogyasztás
AleksandarNakic/istockphoto.com

A felnőtt nők szerint normális és elfogadható a rendszeres alkoholfogyasztás

A tanulmányban 49 dán, valamint ausztrál nő társadalmi ivási szokásait vizsgálták – mindannyian 50 és 69 év közöttiek voltak. 

Mindkét ország válaszadói elmondták, hogy az alkoholfogyasztás az ő korosztályukban normális és elfogadható, azonban az ivás alatti kontroll fontossága az alkoholfogyasztás nagyon lényeges mércéje.

Úgy is mondhatnánk, hogy a kontroll gyakorlása az ivás társadalmi elfogadhatóságának fontos minősítőjeként jelent meg.

Ez azt jelenti, hogy az 50-69 év közötti korosztály számára akár a mértéktelen ivás is belefér a mindennapokba, ha nem történik kontrollvesztés, azaz totális lerészegedés. 

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»