A legpazarabb karácsonyi étel receptje: aszalt szilvával és dióval töltött csirkemell

Címlap / Otthon / A legpazarabb karácsonyi étel receptje: aszalt szilvával és dióval töltött csirkemell

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Akár ünnepi fogásként is asztalra varázsolhatod ezt a remek fogást. A csirkemell viszonylag semleges ízéhez remekül illik a vörösborban fürdőzött aszalt szilva és a pirított dió. A húst körbeölelő leheletnyi bacon pedig a vele együtt készülő burgonyát is megízesíti.

A tejszínes mártásban a hús töltelékének ízei köszönnek vissza, mintegy hangsúlyozva azt. Egyszóval: tökéletes az ízharmónia! A diót feltétlenül pirítsd meg!

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell filé (kb.60-70 dkg)
  • bors
  • 4 szelet bacon
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg dióbél
  • 1 kiskanál barnacukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • csipet őrölt fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • 80 dkg burgonya
  • 1 dl vörösbor
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az aszalt szilvákat 3-4 darabra vágjuk, így könnyebben tudunk vele dolgozni, meg az ebédelők foga is nagyobb eséllyel megmarad az étkezés végére. Sajnos magdarabok igencsak előfordulnak ebben az aszalt gyümölcsben. A darabolt szilvát vörös borba áztatjuk.

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!