VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Akár ünnepi fogásként is asztalra varázsolhatod ezt a remek fogást. A csirkemell viszonylag semleges ízéhez remekül illik a vörösborban fürdőzött aszalt szilva és a pirított dió. A húst körbeölelő leheletnyi bacon pedig a vele együtt készülő burgonyát is megízesíti.
A tejszínes mártásban a hús töltelékének ízei köszönnek vissza, mintegy hangsúlyozva azt. Egyszóval: tökéletes az ízharmónia! A diót feltétlenül pirítsd meg!
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell filé (kb.60-70 dkg)
- só
- bors
- 4 szelet bacon
- 15 dkg aszalt szilva
- 10 dkg dióbél
- 1 kiskanál barnacukor
- 2 dl főzőtejszín
- csipet őrölt fahéj
- csipet őrölt szegfűszeg
- 80 dkg burgonya
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az aszalt szilvákat 3-4 darabra vágjuk, így könnyebben tudunk vele dolgozni, meg az ebédelők foga is nagyobb eséllyel megmarad az étkezés végére. Sajnos magdarabok igencsak előfordulnak ebben az aszalt gyümölcsben. A darabolt szilvát vörös borba áztatjuk.