Fehérjedús és laktató salátát ajánlok most neked. Van benne csirkemell bőségesen, és jó darab mozzarella sajt is.
A csirkemell sovány húsféle, így bármilyen diétába beilleszthető. Sokféleképpen fűszerezhető, gyümölcsökkel és zöldségekkel is remekül társítható. Egy friss salátát is komplett fogássá varázsolhatsz vele.
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell filé
- szárnyas grill fűszerkeverék
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 dkg vaj
- 1 nagy marék tölgylevél saláta
- 1 fürtös uborka
- 2 közepes paradicsom
- 1 kisebb TV paprika
- 1 cm-nyi póréhagyma
- 125 g bazsalikomos mozzarella sajt
- 3 aszalt paradicsom
- 1 kiskanál salátamag keverék
- 1 evőkanál olaj az aszalt paradicsom alól
Elkészítés:
A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, és kevés olívaolajjal megöntözve szárnyas fűszerkeverékkel bepácoljuk.
A zöldségeket megmossuk. Az uborkát felkarikázzuk. A paradicsomot csinos cikkekre vágjuk. A paprika magházát kivágjuk, és a zöldséget felcsíkozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk.
A salátaleveleket a tálaló tányérra tépkedjük.
Ráhalmozzuk az uborkakarikákat, a paradicsom cikkelyeket, és a paprika csíkokat.
Rászórjuk a póréhagyma karikákat.
Az aszalt paradicsomokat is a ráhelyezzük.
A bazsalikomos mozzarellát felkarikázzuk, és szépen a salátára terítjük.
A salátamag keveréket száraz serpenyőben megpirítjuk, és a mozzarellás zöldségekre szórjuk.
Evőkanálnyi olajat kiveszünk az aszalt paradicsom alól, és megöntözzük vele a salátát.
A bepácolt húst serpenyőbe tesszük a páclével együtt, adunk még hozzá egy dekányi vajat, majd megsütjük a húst. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a csirkemellet.
Tálaláskor frissen rakjuk rá a finom húskockákat a salátára.
Finom magvas rozscipóval kínáljuk a fehérjedús csirkemelles salátát.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!