Fokhagyma

A magyar konyha egyik legfontosabb alapfűszere a fokhagyma, nem is véletlenül. A népi hagyomány szerint nagyjából mindenre jó, a megfázást, a légúti betegségeket, a fogfájást, a székrekedést, a magas vérnyomást gyógyítja. A fokhagyma legtöbb pozitív tulajdonsága a benne található kénvegyületekből származik, többek között a gyulladásgátló hatását is ezeknek köszönheti.
Kutatások kimutatták, hogy már a fokhagymaalapú étrendkiegészítők is segíthetnek a gyulladás csökkentésében, ráadásul a gyakori fokhagymafogyasztás hozzájárulhat a szervezetben található antioxidánsok szintjének növekedéséhez, ez pedig szintén gyulladásgátló hatású lehet – sőt, az ebből következő tumorképződésnek is csökkenti az esélyét.
Kutatások kimutatták, hogy már a fokhagymaalapú étrendkiegészítők is segíthetnek a gyulladás csökkentésében, ráadásul a gyakori fokhagymafogyasztás hozzájárulhat a szervezetben található antioxidánsok szintjének növekedéséhez, ez pedig szintén gyulladásgátló hatású lehet – sőt, az ebből következő tumorképződésnek is csökkenti az esélyét.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!