Bár immunerősítés abban a formában, ahogy az étrendkiegészítőket árulók emlegetik, nem létezik, a helyes táplálkozással sokat segíthetünk a szervezetünknek a védekezésben. A testben lévő gyulladás például rizikófaktor bármilyen vírusos vagy bakteriális fertőzésre. Az alábbi néhány gyógynövény segíthet ezt csökkenteni.
2/5 Fokhagyma
A magyar konyha egyik legfontosabb alapfűszere a fokhagyma, nem is véletlenül. A népi hagyomány szerint nagyjából mindenre jó, a megfázást, a légúti betegségeket, a fogfájást, a székrekedést, a magas vérnyomást gyógyítja. A fokhagyma legtöbb pozitív tulajdonsága a benne található kénvegyületekből származik, többek között a gyulladásgátló hatását is ezeknek köszönheti.
Kutatások kimutatták, hogy már a fokhagymaalapú étrendkiegészítők is segíthetnek a gyulladás csökkentésében, ráadásul a gyakori fokhagymafogyasztás hozzájárulhat a szervezetben található antioxidánsok szintjének növekedéséhez, ez pedig szintén gyulladásgátló hatású lehet – sőt, az ebből következő tumorképződésnek is csökkenti az esélyét.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!