Család / Életmód

Kiderült, melyik a 15 legjobb családi kutyafajta. Egyetértesz?

Kiderült, melyik a 15 legjobb családi kutyafajta. Egyetértesz?

1. Golden retrivier

Kiemelkedően jó társa az embernek, nemhiába az egyik legnépszerűbb kutyafajta. Gyengéd ragaszkodó természetű, magas intelligenciájú, az abszolút hűség és szép kutya (jellegzetes arany bundája csodás megjelenést kölcsönöz neki) megtestesítője.

Egyike azon kevés kutyafajtának, amely erősen kötődik a családhoz és azt hűen szolgálja. Barátságos emberekkel, állatokkal, jól nevelt, türelmes, kíváncsi, alkalmazkodó és stabil. Alapvetően egy nagyszerű választás minden kutyaszerető család számára.

2. Labrador retrivier

Egy igazi családi kutya, rendkívül ragaszkodó, nemhiába annyira népszerű kutyafajta.

Figyelemre méltó intelligenciája mellé szelídség, erő, barátságos természet és királyi külső társul. Sok örömet okoz a gazdiknak.

A labradorok imádják a családdal eltöltött időt, és minden sportos tevékenységben benne vannak: úszás, feltárás, túrázás, labdázás, frizbizés stb.

1 2 3 4 5 6 7

5 hozzászólás

 • Avatar
  Zsuzsa Boldog
  2020.11.08., 11:02

  A Border Collie egyáltalán nem családi kutya, mint ahogyan az ausztrál juhászkutya sem. Csak divatba jött és a városok teli vannak velük. NEM családi kutya. Sok ismerősöm vette meg, aztán most nem győznek velük terelni járni…és mi az, hogy leszoktatni egy kutyát a terelésről, amire született? A hozzáértés teljes hiánya jellemzi ezt a bejegyzést, látszik, hogy gyorsan és dilettáns módon össze lett csapva…gondolom még ennyi hely volt a napi megjelenéshez. Azt is irja már meg a kedves szerző, hogy pl. a Golden Retriever szőrhullása napi takaritást igényel, a bulldogok sok betegségtől (főleg légúti) szenvednek, az Újfunlandihoz kell venni a kisebb hentes üzletet, a terrierek és a tacskók bár kiemelkedően okosak, de rendkivül önfejűek és főleg a tacskó nehezen “betörhető” (nekem a 3. van!). Stb. Az újságiróknak van felelősségük, hogy miket irnak le… ezt a Bien mikor fogja már fel? Reméljük, hogy nem ennek az oldalnak a tanácsai miatt fog valaki kutyát választani… de ha csak egyet is igy választ valaki és mellényúl, újabb kutya köt ki egy menhelyen???? Irkáljanak inkább csak sminkekről, meg ruhákról az való ide….

  Válasz
  • Avatar
   Gyöngyi Bere
   2020.11.30., 18:52

   Így van! 🙂

   Válasz
  • Avatar
   Deim Károly
   2020.12.30., 15:56

   Az elöttem szólónak sok tekintetben igaza van !Mindig hiányolom, a bemutatott fajták közül még nem fedeztem fel a Kaukázusi juhász bemutatását! Nem ritkább faj magyarországon mint az itt reklámozott fajták. Tény , hogy kifejezetten családiházas, akár ipari stb területek őrzésére alkalmas. Ennek ellenére, nyilván nem várrosi /lakótelepi / tartásra kiváló kutya! Kemény gazda kell hozzá, de a családtagokkal, gyerekekkel rendkívül türelmes, idegennel ellenséges , inteligens fajta! Bár nálunk nincs túl jó hire, nekem kb. 25 éve mindig Kaukázisom volt, jelenleg is van. Szívesen látnák egy bővebb ismertetőt erről a fajtáról is! Tisztelettel: Deim Károly

   Válasz
 • Avatar
  Edit
  2020.12.30., 15:15

  Családi házas övezetben a puli a legjobb ! 15 éves tapasztalat !Okos,tanulékony,szófogadó állat.Nálunk bent alszik,de nappal őrzi a házat !Ha van másféle háziállat,figyeli , vigyázza ! Mielőtt megszólalna a látogatót jelző csengő,ő már jelez !Indokolatlanul elfelejtett a divatkutyusok mellett. Soha nem szeretnék másik fajtát. Sokan vagyunk ,akik így gondolják !

  Válasz
 • Avatar
  zozo
  2020.12.30., 15:25

  Ez író annyit ért hozzá mint én a szabás varráshoz.Valószinűleg panelban lakik. Nekünk most AMSTAFF van de ettől családibb kutya nem kell ,volt pedig roti , németjuhász , hasky ,berni pásztor.De sok múlik a nevelésen is.

  Válasz

Írj egy hozzászólást