Top 15 családbarát kutyafajta: imádják az emberi társaságot

Top 15 családbarát kutyafajta: imádják az emberi társaságot

Címlap / Életmód / Család / Top 15 családbarát kutyafajta: imádják az emberi társaságot

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

9 hozzászólás

 • Zsuzsa Boldog
  2020.11.08., 11:02

  A Border Collie egyáltalán nem családi kutya, mint ahogyan az ausztrál juhászkutya sem. Csak divatba jött és a városok teli vannak velük. NEM családi kutya. Sok ismerősöm vette meg, aztán most nem győznek velük terelni járni…és mi az, hogy leszoktatni egy kutyát a terelésről, amire született? A hozzáértés teljes hiánya jellemzi ezt a bejegyzést, látszik, hogy gyorsan és dilettáns módon össze lett csapva…gondolom még ennyi hely volt a napi megjelenéshez. Azt is irja már meg a kedves szerző, hogy pl. a Golden Retriever szőrhullása napi takaritást igényel, a bulldogok sok betegségtől (főleg légúti) szenvednek, az Újfunlandihoz kell venni a kisebb hentes üzletet, a terrierek és a tacskók bár kiemelkedően okosak, de rendkivül önfejűek és főleg a tacskó nehezen “betörhető” (nekem a 3. van!). Stb. Az újságiróknak van felelősségük, hogy miket irnak le… ezt a Bien mikor fogja már fel? Reméljük, hogy nem ennek az oldalnak a tanácsai miatt fog valaki kutyát választani… de ha csak egyet is igy választ valaki és mellényúl, újabb kutya köt ki egy menhelyen???? Irkáljanak inkább csak sminkekről, meg ruhákról az való ide….

  Válasz
  • Gyöngyi Bere
   2020.11.30., 18:52

   Így van! 🙂

   Válasz
  • Deim Károly
   2020.12.30., 15:56

   Az elöttem szólónak sok tekintetben igaza van !Mindig hiányolom, a bemutatott fajták közül még nem fedeztem fel a Kaukázusi juhász bemutatását! Nem ritkább faj magyarországon mint az itt reklámozott fajták. Tény , hogy kifejezetten családiházas, akár ipari stb területek őrzésére alkalmas. Ennek ellenére, nyilván nem várrosi /lakótelepi / tartásra kiváló kutya! Kemény gazda kell hozzá, de a családtagokkal, gyerekekkel rendkívül türelmes, idegennel ellenséges , inteligens fajta! Bár nálunk nincs túl jó hire, nekem kb. 25 éve mindig Kaukázisom volt, jelenleg is van. Szívesen látnák egy bővebb ismertetőt erről a fajtáról is! Tisztelettel: Deim Károly

   Válasz
  • Kósa Judit
   2021.10.07., 09:21

   Örülök a hozzászólásnak! A border colkyt mi is családi kutyának vettük. Kiemelkedően okos,viszont neki a terelés az első. Nálunk csak leszálló madarak vannak, azt tereli,vagy a másik kutyát. Ma már nem venném ezt a fajtát! Sajnálom,hogy nem a “helyén” van! Annyira terelésre,munkára született, hogy e nélkül nem boldog. Non stop foglalkozást igényel, és mivel gondolkodik, ” a jég hátán” is megél. Tehát “szobában fekvő” ölebnek alkalmatlan. Fantasztikus munkakutya,non stop feladatokra. Állandó elfoglaltság a gazdának…..juhok hijjan. 😀

   Válasz
 • Edit
  2020.12.30., 15:15

  Családi házas övezetben a puli a legjobb ! 15 éves tapasztalat !Okos,tanulékony,szófogadó állat.Nálunk bent alszik,de nappal őrzi a házat !Ha van másféle háziállat,figyeli , vigyázza ! Mielőtt megszólalna a látogatót jelző csengő,ő már jelez !Indokolatlanul elfelejtett a divatkutyusok mellett. Soha nem szeretnék másik fajtát. Sokan vagyunk ,akik így gondolják !

  Válasz
  • Magyar Péter
   2021.02.02., 14:42

   Nekem is pulikutyám volt, évekig hosszú rasztaszoknyával. Ahogy ugatva rohant vele a kerítés felé, úgy nézett ki, mint egy lobogó fekete láng. Sokan megrémültek tőle, de volt egy postás, aki mindig megdögönyözte. Idősebb korában ez a “szoknya” már nem volt szép, inkább rövidre vágtam a bundáját. Azért ennek a pulibundának az ápolása nem kis időt vett igénybe! Ráadásul az én kutyám válogatós volt, rosszevő. Na, ezzel nem tudtam mit kezdeni. 14 éves koráig élt, tavaly temettük el.

   Válasz
 • zozo
  2020.12.30., 15:25

  Ez író annyit ért hozzá mint én a szabás varráshoz.Valószinűleg panelban lakik. Nekünk most AMSTAFF van de ettől családibb kutya nem kell ,volt pedig roti , németjuhász , hasky ,berni pásztor.De sok múlik a nevelésen is.

  Válasz
 • Gábor Tamás
  2022.06.25., 20:19

  Ritka buta egy cikk . Melyik kutya nem szereti az ember társaságát? Az a falkája

  Válasz
 • Ballabás józsef
  2022.06.25., 21:46

  Szívesen olvasom a családbarát kutya bemutató írásokat. Véleményem szerint minden kutya családbarát,ez csak nevelés kérdése.Mindegyik fajta szereti a gyerekeket,hálásak a szeretetért,gondoskodásért és sokszorosan visszaadják a gazdi felé. Kíváncsi lennék, hogy a spitzről mi a véleménye a kedves szerzőnek és az olvasóknak. Nekünk ugyanis az van a panelban és már több,mint hét éve élvezzük egymás kellemes társaságát. Soha aranyosabb és intelligensebb kutyust nem kívánok senkinek!

  Válasz

Írj egy hozzászólást