5 finom és dekoratív tortabevonat – Így készítsd el!

5 finom és dekoratív tortabevonat – Így készítsd el!

Címlap / Életmód / Receptek / 5 finom és dekoratív tortabevonat – Így készítsd el! / 2. oldal

Kevés nagyszerűbb érzés van, mint amikor egy gyönyörű tortát sikerül készítened – talán csak az, amikor végre vághatsz is belőle egy szeletet! Ezek a gyönyörű és finom bevonatok segítenek megvalósítani az elképzeléseidet!

Gyümölcsös joghurthab

Egy könnyed nyári tortához ideális ez a bevonat. Ízesített joghurtból is készítheted, de érdemes natúr joghurtot használni, és azt ízesíteni, mert így nem okoznak gondot díszítéskor a gyümölcsdarabok. Egy adag tejszínt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral verj kemény habbá. Egy csomag zselatint olvassz fel kevés vízben a csomagoláson található leírás szerint.

Két pohár natúr joghurtot keverj el ízlés szerint gyümölcspéppel (ha apró magvas gyümölccsel, például eperrel, málnával dolgozol, érdemes előtte egy szitán átszűrni, hogy felfogd a magokat) és dolgozd hozzá a zselatint, majd nagyon gyorsan forgasd bele a tejszínhabot is. A krémet tedd egy fél órára a hűtőbe, majd töltsd habzsákba. A habba tehetsz habfixálót is, ha még tartósabb tortabevonatot szeretnél.

Gyümölcsös joghurthab recept
October22/istockphoto.com

Mascarponés krém

Egy doboz tejszínt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és vaníliaaormával verj kemény habbá. 250 gramm mascarponét kicsit keverj át, hogy lágyíts rajta, majd óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tejszínhabot. 20 percre tedd a hűtőszekrénybe, hogy kicsit szilárdabb legyen az állaga, majd használhatod is. Ha a tejszínbe habfixálót is teszel, még tartósabb, stabilabb krémet kapsz.

Mascarponés tortabevonat recept
Zufar Kamilov/istockphoto.com

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»