Kevés nagyszerűbb érzés van, mint amikor egy gyönyörű tortát sikerül készítened – talán csak az, amikor végre vághatsz is belőle egy szeletet! Ezek a gyönyörű és finom bevonatok segítenek megvalósítani az elképzeléseidet!
Gyümölcsös joghurthab
Egy könnyed nyári tortához ideális ez a bevonat. Ízesített joghurtból is készítheted, de érdemes natúr joghurtot használni, és azt ízesíteni, mert így nem okoznak gondot díszítéskor a gyümölcsdarabok. Egy adag tejszínt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral verj kemény habbá. Egy csomag zselatint olvassz fel kevés vízben a csomagoláson található leírás szerint.
Két pohár natúr joghurtot keverj el ízlés szerint gyümölcspéppel (ha apró magvas gyümölccsel, például eperrel, málnával dolgozol, érdemes előtte egy szitán átszűrni, hogy felfogd a magokat) és dolgozd hozzá a zselatint, majd nagyon gyorsan forgasd bele a tejszínhabot is. A krémet tedd egy fél órára a hűtőbe, majd töltsd habzsákba. A habba tehetsz habfixálót is, ha még tartósabb tortabevonatot szeretnél.
Mascarponés krém
Egy doboz tejszínt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és vaníliaaormával verj kemény habbá. 250 gramm mascarponét kicsit keverj át, hogy lágyíts rajta, majd óvatos mozdulatokkal forgasd bele a tejszínhabot. 20 percre tedd a hűtőszekrénybe, hogy kicsit szilárdabb legyen az állaga, majd használhatod is. Ha a tejszínbe habfixálót is teszel, még tartósabb, stabilabb krémet kapsz.