5 finom és dekoratív tortabevonat – Így készítsd el!

5 finom és dekoratív tortabevonat – Így készítsd el!

Címlap / Életmód / Receptek / 5 finom és dekoratív tortabevonat – Így készítsd el!

Kevés nagyszerűbb érzés van, mint amikor egy gyönyörű tortát sikerül készítened – talán csak az, amikor végre vághatsz is belőle egy szeletet! Ezek a gyönyörű és finom bevonatok segítenek megvalósítani az elképzeléseidet!

A klasszikus vajkrém

A klasszikus amerikai tortabevonat: nagyon édes, ám nagyon megbízható és sokféleképpen ízesíthető is. 140 gramm szobahőmérsékletű vajat ugyanannyi porcukorral keverj simára, majd adj hozzá még ugyanannyi porcukrot, egy evőkanál tejet és ízlés szerint vaníliakivonatot, narancs- vagy citromhéjat, esetleg kakaóport és keverd addig, amíg sima, lágy habot nem kapsz. Ha szeretnéd, ekkor adhatsz a krémhez ételfestéket is.

Klasszikus vajkrém recept
alvarez/istockphoto.com

Csokoládé ganache

A ganache vagy párizsi krém egy sokoldalúan felhasználható finomság, aminek az elkészítése ráadásul nagyon egyszerű: ugyanannyi súlyú étcsokoládét és tejszínt melegíts össze – értelemszerűen a csokoládét előbb törd apró darabokra. A krémet így is használhatod a tortára locsolva, de miután kihűlt, egy habverő segítségével fel is verheted. Eleinte úgy fog tűnni, hogy nem történik semmi, de ne ijedj meg, ha kitartóan dolgozol rajta, gyönyörűen kenhető csokoládéhabot kapsz majd.

Csokoládé ganache recept
nortonrsx/istockphoto.com

Svájci habcsók vajkrém

Hat tojásfehérjéhez adj hozzá két csésze cukrot és alaposan keverd el egy habverővel. Tedd a tálat vízgőz fölé, és közepes lángon FOLYAMATOSAN kevergesd a habverővel a fehérjét, amíg a cukor teljesen feloldódik. Akkor van készen, ha a fehérje érintésre forró és kis cseppeket tudsz belőle formálni a két ujjad között. Ekkor vedd le a tálat a vízgőzről és habverővel keverd addig, amíg el nem hűl – ez akár fél óra, 40 perc is lehet.

Ha már teljesen szobahőmérsékletű és a tál alját sem érzed melegnek, apránként keverj a masszához két csésze lágy, de még szilárd állagú, sótlan vajat és verd habosra a krémet. Nagyon édes, krémes és gyönyörű sima bevonatot képező krémet kapsz, amiből csodás virágok is nyomhatóak a tortádra. A kész habot ételfestékkel színezheted is.

Svájci habcsók vajkrém
juliannafunk/istockphoto.com

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»