VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A szardínia egy konzervbe csomagolt egészséges étel. A világon az egyik legegészségesebb, leglaktatóbb és legfinomabb élelmiszer, és a legkényelmesebb elfogyasztani. Mi mindent érdemes még tudnunk róla?
Előállítása
A heringfélék családjába tartozó szardíniákat általában egészben konzerválják. A halakat gondosan kibelezik, de a pikkelyeket rajtuk hagyják.
A tartósítás során csontjaik megpuhulnak, ezért egészben fogyaszthatók.
Omega-3 zsírok
Az Omega-3-nak rengeteg jó tulajdonsága van. Ebből a csodálatos zsírsavból szép mennyiséget nyerhetünk egy doboz szardínia elfogyasztásával.
Az amerikai kutatások szerint csupán napi 0,5 gramm mennyiség számottevően csökkenti a szív- és érbetegségek kialakulásának rizikóját. Javítja a hangulatot, serkenti a gondolkodást, a vérkeringést, a glükóz- és az inzulin-anyagcserét, csökkenti a vérnyomást.