Gyorsan elkészíthető, friss, könnyű fogások – ha kezdesz kifogyni az ötletekből, hogy mivel lepd meg a szeretteid a hétvégi összejöveteleken, adunk egy kis inspirációt!
2/5 Tavaszi ráksaláta
Hozzávalók:
4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 3 teáskanál citromlé, némi reszelt citromhéj, 1 teáskanál só, 1 csipetnyi bors, 1 csésze főtt orzo tészta (só és zsiradék nélkül készítve), 1 csésze párolt spárga kb. 1 cm-es darabokra szeletelve, 1 csésze friss zöldborsó párolva, 1 csésze párolt zöldbab, 1 csésze főtt garnélarák (3 percnyi főzés után lecsöpögtetve), petrezselyemzöld és tárkony.
Elkészítés:
Forrald össze az extra szűz olívaolajat, a 3 evőkanál citromlét és a reszelt citrom héját. Tedd félre. Egy nagy tálba öntsd össze a főtt, leszűrt orzo tésztát, a párolt és lecsöpögtetett zöldségeket, illetve a főtt garnélát. Locsold meg az olívaolajas öntettel, szórd meg sóval, borssal, petrezselyemzölddel és tárkonnyal. Szobahőmérsékleten vagy hidegen tálald.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!