Gyorsan elkészíthető, friss, könnyű fogások – ha kezdesz kifogyni az ötletekből, hogy mivel lepd meg a szeretteid a hétvégi összejöveteleken, adunk egy kis inspirációt!
1/5 Sonkás-sajtos-spenótos táska
Hozzávalók:
A besamel mártáshoz: 2 teáskanál vaj, 2 teáskanál liszt, 1 csésze meleg tej, 1 csipetnyi só, bors és szerecsendió
Elkészítés:
Vágd fel a levelestésztát egyenlő négyzetekre, és közben melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A besamel szósz elkészítéséhez olvaszd meg a vajat egy lábosban, add hozzá a lisztet és a sót, majd kevergesd, amíg aranybarna nem lesz. Kevergetés közben öntsd fel a tejjel, add hozzá a borsot és a szerecsendiót, majd forrald fel. Addig kavargasd, amíg be nem sűrűsödik. Forgasd bele a spenótot és főzd 1 percig, majd mehet bele a sonka és a sajt. A levelestészta négyzeteket helyezd sütőpapírra egy tepsibe, és tegyél mindegyikre 1-2 kanállal az elkészített besameles töltelékből. Szórd meg reszelt sajttal, és hajtogasd össze a kis négyzeteket, mint a túrósbatyut. Kend meg tojással és tedd be a sütőbe 20 percre, amíg aranybarna nem lesz. Friss salátával tálald!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!