Párkapcsolat / Szerelem

5 krízis, amit nem lehet megúszni a legstabilabb kapcsolatban sem

5 krízis, amit nem lehet megúszni a legstabilabb kapcsolatban sem

A próbatételek erősítik a kapcsolatot

Egy régóta együtt lévő párnak már közös múltja van, amire büszkék lehetnek.

Mindig van abban valami bizsergető, amikor a kezdeti, ismerkedő, elcsábítós szakaszra emlékeztek együtt vissza, de azért már a kapcsolat elején is lehet pár olyan nehézség, amit tudni kell kezelni. Aztán újabb kihívások elé kell néznetek, ahogy újabb fejlődési szakaszokon mentek keresztül. A sokat próbatételt kiálló kapcsolatban a szerelem összetartó erején túl a szeretet erősíti a kapcsot.

Az exek szellemei

Az ember automatikusan összehasonlítja magát a párja exével. Szeretnénk megfejteni, mi volt a varázsereje. Milyen hibákat ne kövessünk el, amit az ex elkövetett.

Ugyanakkor a saját volt kapcsolatainkat is meg kell vizsgálni, valóban túl vagyunk-e már rajtuk, visszacsábíthatnának-e egy ingadozóbb, labilisabb szakaszban. Az exek létezésének ténye nagyon bosszantó tud lenni akkor, ha nem tűntek el a színről.

Egy kapcsolat erősségének fokmérője lehet az is, hogy hogyan áll az elmúlt szerelmekhez, a volt párokhoz. Minden párkapcsolatnak saját ritmusa van. Ha jók vagytok együtt, nagyon szeretitek egymást, hiába okoznak pár rossz pillanatot, napot az exek, legyőzhetők a múlt szellemei.

Amikor eltűnik a rózsaszín felhő

Eljön az idő, amikor már leszállsz a földre, észreveszed a párod rossz tulajdonságait, hibáit, és már nem akarod óránként megcsókolni és a nyakába ugrani. Beütnek a szürke hétköznapok rózsaszín felhő nélkül. Kitisztul a kép, már nem a vonzalom dominál, hanem kezdtek összeszokni.

Nehéz ilyenkor szembenézni azzal, hogy a nagy lángolás alábbhagyott és lecsitultatok. De ez egy újabb fejlődési szakasz. Biológiailag képtelenség, hogy örökké tartson a romantikus és meseszerű lángolás. Különben egy-egy nagy veszekedés, távollét után újra és újra beüthet a kezdeti lázas időszakhoz hasonló vágy.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást