Egészség / Életmód

Ebben az esetben sokkal enyhébbek lehetnek a koronavírus tünetei

Ebben az esetben sokkal enyhébbek lehetnek a koronavírus tünetei

3. A minőségi alvás ereje

Az egyik legnagyobb immunrendszer erősítő az, ha fizikailag és mentálisan is kipihent vagy.

A tested akkor tud a legjobban regenerálódni, ha nemcsak szimplán alszol nyolc órát, hanem mindezt megfelelő minőségben teszed, ezért az éjszakai pihenésre most nagy szerep hárul.

A koronavírus alatt bevezetett home office idején könnyen felborulhat a biológiai óránk: később megyünk el az ágyba, de nem alszunk annyival többet, így egyre inkább lerövidül az alvás ideje.

A gond, hogy már egyetlen kevés alvással eltöltött éjszaka csökkenti az immunsejtek számát a testedben 70%-kal – ezt a Kaliforniai Egyetem egyik professzora erősítette meg kutatásával.

Az elkövetkező néhány hétben nagyon figyelj oda arra, hogy eleget pihenj, mert a kialvatlanság most komoly veszélyeket rejthet magában!

4. Kelj fel a fotelből!

Ha az időd jelentős részét otthon töltöd megelőzés céljából, figyelj oda arra, hogy ne ülj egész nap a kanapén!

A kevés mozgás ugyanis nagyon romboló hatással bír az immunrendszerünkre, hiába nem érzünk belőle sokat eleinte.

Nem véletlen, hogy aki egyáltalán nem sportol, mindig fáradtabbnak érzi magát, mint az, aki heti néhány alkalommal átmozgatja magát.

Túlzásokba nem szabad esni, hiszen azzal ellenkező hatást érsz el, de legalább egy 15-20 perces tornát végezz el minden nap, vagy minden második nap, hogy beindítsd a szervezeted ellenálló képességét.

A mozgás során ugyanis a testedben lévő antitestek és fehérvérsejtek változáson mennek keresztül, hogy erősebben meg tudnak küzdeni a különböző kórokozókkal.

Ráadásul a stresszhormonok kisebb mértékben termelődnek sportolás közben, ami szintén sokat számít, akárcsak az, hogy a fizikai aktivitás segít kiűzni a baktériumokat a tüdődből és légutakból.

Teszteld magad! Íme a legnépszerűbb tesztjeink:

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást