Ez itt minden idők legjobb almás tészta receptje, ráadásul csodásan néz ki!
Ha szereted a sült almát és az almás tésztát, biztosan imádni fogod ezt a csodálatos desszertet. Ehhez a recepthez a legideálisabb apró almákat használni. A sült alma íze és a tészta állagának kombinációja egyszerűen tökéletes párost alkot.
Hogy tovább fokozd az élvezeteket, az almákba csempészhetsz egy marcipánból, mazsolából és rumból álló tölteléket. Ha gyerekek is fogyasztanak a tésztából, a rum helyett használj vizet valamilyen ízesítővel (például, vanília vagy fahéj). Íme recept, melyet még azok is elkészíthetnek, akik vigyáznak vonalaikra.
Hozzávalók 3 darabhoz:
Az almákhoz:
– 3 kicsi alma (5 cm átmérőjű)
– mazsola
– marcipán
– 1 evőkanál rum
– 1 rúd fahéj
A tésztához:
– 1 tojás
– 1/2 pohár liszt
– 1/4 pohár puhított vaj
– 1/4 pohár mandula (héj nélkül, felaprítva)
– 1/2 evőkanál sütőpor
– 1/4 pohár porcukor
– 1 csipetnyi só
– 1 csipetnyi fahéj
– cukorszóró a hintéshez
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsd 180 Celsius fokra.
2. Keverd össze a marcipánt, a mazsolát és a rumot. Távolítsd el az almák magházát, majd töltsd meg őket a marcipános-mazsolás keverékkel. A fahéj rudat törd három egyforma darabba, majd mindegyik almába szúrj bele egy darabot.
3. Habosítsd fel a vajat a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd add hozzá a tojást, végül pedig a mandulát és keverd el jól.
4. Keverd össze a lisztet a sütőporral, majd fokozatosan add hozzá a vajas keverékhez és keverd simára. A tésztával tölts meg egy 8×24 centis sütőformát, majd tedd bele az almákat.
5. Süsd 25 percen keresztül, amíg a tészta aranyszínű lesz és kiállja a tűpróbát.
6. 5 percig hagyd a sütőformában hűlni, ezután vedd ki és hintsd meg a cukorszóró segítségével.
7. Kínálhatod melegen vagy teljesen kihűlve.