Kinti élettér és modern farmház – Az alábbi irányzatok hódítanak idén az otthontervezésben

Kinti élettér és modern farmház – Az alábbi irányzatok hódítanak idén az otthontervezésben

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Kinti élettér és modern farmház – Az alábbi irányzatok hódítanak idén az otthontervezésben

Egy otthon megtervezése mindig hatalmas dolog, és bizony egyáltalán nem egyszerű mindenre odafigyelni. Nem is igazán érdemes egy ilyen projektbe szakértő nélkül belevágni, de azért jó ötlet inspirálódni online, hiszen az aktuális trendek között mindig akadnak olyan hívogató lehetőségek, amik mindannyiunk szívét megmelengetik. Most egy olyan válogatást hoztam, ami megmutatja, idén milyen irányzatokért rajonganak a tervezők!

Hívogató veranda

A balkonok vagy a teraszok minden valamirevaló háztervben ott lapulnak, hiszen természetünknél fogva szeretünk a szabadban lenni. Nem véletlen, hogy olyan csábítóak a hatalmas ablakok, a hívogató kertrészek, és persze a szép kilátással bíró erkélyek. Az idei trendben is ott bujkálnak ezek a lehetőségek, azonban most az elülső verandáknak jutott elsöprő szerep. Az amerikai filmekből lehet ismerős ez a stílus: a többszintes házak bejárata mellett, vagy sokszor az egész alsó szinten végigfut egy hatalmas veranda.

Ez a terület szárnyalni engedi a kreativitást, hiszen mindig az aktuális évszaknak, ünnepnek megfelelően lehet berendezni, kidíszíteni – így sosem fog unalmasnak hatni. A hagyományos úton maradva pedig a klasszikus hintaszékek, hintaágyak és a különféle kiülők sem hiányozhatnak róla.

Kinti élettér

A hatalmas verandánál talán csak az a jobb, amikor nem is igazán tudod eldönteni, hogy szabadtéren vagy, vagy épp a nappalidban heverészel. Nos, ennek az irányzatnak pontosan ez a lényege! Ezeket az otthonokat úgy alakították ki, hogy el lehessen választani a teraszt és a kertet a lakótértől, de egy mozdulattal egybe is lehessen nyitni az egészet. Szinte áramlik az ember tekintete a kül- és a beltér között, ami a hatalmas, nyitott tereknek és a sok-sok nyílászárónak köszönhető.

Megújított farmházak

A farmházak is virágkorukat élik, és ez az irányzat szintén az amerikai életstílust hívatott megjeleníteni. A stílusban ötvözik a megszokott látványt nyújtó farmházak építészeti jellemzőit és a modern, egészen újszerű vonalakat. Így születnek meg azok a kortárs farmházak, amik magukban hordozzák a régi parasztház tipikus vonásait, ám megfelelnek a mai, modern igényeknek: nyitottak a tereik, korszerűek a berendezéseik, valamint kívül és belül egyaránt letisztultak.

Modern, modern és modern

Ezek a modern otthonok mellőznek minden hagyományt, megszokott formát és vonalat. Belül teljesen nyitottak, többnyire hatalmas belmagassággal, sok-sok galériás megoldással, lépcsőkkel készülnek.

Népszerűek bennük a modern anyagok: az üveg, a fém, de gyakori az is, hogy a természetet a fával és a gránittal próbálják közelebb hozni. A házak tetején gyakran alakítanak ki tetőteraszt, ugyanis a tetőér általában hiányzik – nem is illene bele a minimalista, és inkább vízszintesen kiteljesedő dizájnba.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!