„Mióta ezt az egy dolgot nem eszem, lefogytam 3 kilót”

„Mióta ezt az egy dolgot nem eszem, lefogytam 3 kilót”

Címlap / Életmód / Táplálkozás / „Mióta ezt az egy dolgot nem eszem, lefogytam 3 kilót”

Ilyen a fehér cukor (és ezzel együtt a legtöbb édesség, cukros italok), a fehér lisztből készült finomságok, mint például a fehér kenyér és az egyéb péksütemények, valamint a fehér rizs és a tészta is. Bár úgy vélik, a napi táplálkozásunk körülbelül 55%-ának kellene állnia szénhidrátból. Ennek is leginkább teljes kiőrlésű gabonából, hüvelyesekből és zöldségekből kéne összetevődnie.

Persze ezt-azt én is tudtam erről, és bár próbáltam néhány dolgot lecserélni az étkezésemben …

…volt egy dolog, amiről nem tudtam lemondani. Ez pedig nem más, mint a tészta, amit konkrétan minden egyes nap meg tudtam volna enni.

Pesztós spagetti
istockphoto

Egészen ősz közepéig ez egyébként gyakran került az asztalra (sajnos pont vacsorára), ugyanis az otthonomhoz közel volt egy tésztázó, ahonnan isteni kajákat lehetett rendelni.

Imádtam, és mindig azt mondogattam magamnak, hogy olcsóbb, mint megvenni az alapanyagokat valami máshoz, és elpazarolni egy-másfél órát esténként főzésre.

Aztán valamikor ősz környékén az étterem határozatlan ideig bezárt. Mivel kisebb városban élek, így nem volt lehetőség keresni egy másik tésztázót. Bár a legtöbb étkezdében volt lehetőség a klasszikusok közül rendelni (spagetti, carbonara), ezek elég hamar unalmassá válnak.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást