Életmód / Receptek

Így készítsd el a Disney mesék legétvágygerjesztőbb ételeit: mesés receptek

Ratatouille a L’ecsóból

Hozzávalók: 1 kilogramm édes olasz kolbász, negyed kilogramm friss zöldbab kb. 3 centis darabokra vágva, 2 közepes zöld paprika julienne-re vágva, 1 nagy hagyma apróra vágva, 5 mogyoróhagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, őrölt szegfűszeg, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 4 közepes cukkini felszeletelve, 5 szilvaparadicsom apróra vágva, 1/2 teáskanál cukor, 1/2 teáskanál só, 1/4 teáskanál bors, 1/4 teáskanál őrölt paprika, 1/8 teáskanál őrölt szegfűbors, 1/4 csésze darált friss petrezselyem, 1/3 csésze reszelt parmezán sajt, forró főtt rizs.

Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben pirítsd a kolbászt, amíg már nem rózsaszín, majd szűrd le és karikázd fel. Ugyanabban a serpenyőben puhítsd át a vajon és az olívaolajon a zöldbabot, a paprikát, a hagymát, a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Add hozzá a cukkinit, a paradicsomot, a cukrot, a sót, a borsot, az őrölt paprikát és a szegfűborsot. Főzd és kevergesd 6-8 percig, vagy amíg a zöldségek puhák lesznek. Keverd hozzá a kolbászt és a petrezselymet, melegítsd össze az egészet, majd tálald a rizzsel.

 

Cukros alma a Hófehérkéből (és sok más meséből)

Hozzávalók: 4 közepes piros alma, 4 fapálcika,  2 csésze cukor, 1 csésze víz, 2/3 csésze kukoricaszirup, 1/2 teáskanál őrölt fahéj (kettéosztva), piros ételfesték, fekete ételfesték (opcionális).

Elkészítés: Az almákat alaposan mosd és szárítsd meg, távolítsd el a szárukat és szúrd bele az almákba a fa pálcikákat. Tedd őket egy sütőpapírra. Egy nagy lábasban keverd össze a cukrot, a vizet és a kukoricaszirupot. Folyamatos keverés mellett főzd, amíg a cukor felolvad. Forrald keverés nélkül 140 fokig (ha van hőmérőd), vagy amíg elkezd lágyan repedező állaga lenni. Ekkor vedd le a tűzről, öntsd két tálba, mindkettőbe keverj negyed teáskanál őrölt fahéjat, majd az egyikbe keverd a piros, a másikba a fekete ételfestéket. Mártsd az almákat a cukorszirupba a fapálcika segítségével, majd tedd vissza őket a sütőpapírra. Dolgozz gyorsan, de óvatosan, mert a szirup nagyon forró! Várj, amíg a szirup megkeményedik az almákon.

 

Anna kedvenc csokija a Jégvarázsból

Hozzávalók: 3 csésze magas kakaótartalmú csokicsipsz, 1 konzerv (400 gramm) édesített sűrített tej, 1 evőkanál vaníliakivonat, apróra vágott és pirított magvak, aszalt gyümölcsök (dió, mogyoró, mandula, málna, stb. ízlés szerint).

Elkészítés: Tedd a csokicsipszet és a tejet a mikróba és magas hőfokon melegítsd 3 percig, félidőben megkeverve. A végén add hozzáa vaníliakivonatot. Takard le a tálat fóliával és tedd hűvőbe addig, amíg olyan lesz az állaga, hogy dolgozni lehet vele – ez körülbelül 3 óra. Formálj a csokiból kis golyókat és forgasd őket a pirított magvakba, majd tedd őket egy sütőpapírral leterített tálcára, és tedd vissza őket egy órára a hűtőbe, hogy megszilárduljanak.

Olvastad már?  Nagy szezonális pénzspórolási praktikák - Tízezrek maradnak majd a zsebedben!

 

Mushu reggelije a Mulanból

Hozzávalók: 2 szalonnacsík felaprítva, 2 csésze zöldségleves, 1/2 csésze gyors főzésű kukoricadara, 1 bögre apróra vágott cheddar sajt, fél deka alacsony zsírtartalmú sajt, 1/4 teáskanál só, 1/4 teáskanál bors, 2 teáskanál ecet, 2 teáskanál curry por, 4 nagy tojás, a tetejére cheddar sajt, 1-2 evőkanál darált metélőhagyma vagy petrezselyem.

Elkészítés: Egy nagy serpenyőben alkalmanként megkeverve pirítsd a szalonnát közepes lángon, amíg ropogós lesz. Egy lyukacsos kanállal távolítsd el a szalonnát a serpenyőből és papír törülközőn itasd le róla a zsiradékot. A serpenyőből öntsd ki a zsírt, majd ugyanebben a serpenyőben közepes lángon forrald fel a zöldséglevest. Lassan keverd bele a kukoricadarát. Vedd takarékra a lángot, és kb. 7 percig főzd lefedve, időnként megkeverve, amíg besűrűsödik. Add hozzá a sajtokat, sót és borsot; alaposan keverd meg. Tedd rá a fedőt és vedd le a lángról.

Egy magasabb falú serpenyőbe engedj egy kis vizet, keverd hozzá az ecetet és a curryt, forrald fel. Vedd lentebb a lángot és hagyd párologni. A tojásokat egyesével üsd fel egy tálkába, majd óvatosan engedd bele a tojást a forró, ecetes vízbe. Főzd őket addig, amíg a fehérjéjük már teljesen szilárd, a sárgájuk pedig éppen elkezd keményedni. Egy lyukas közepű fakanállal emeld ki a tojásokat. Küzben a zöldségleveses alapot oszd el négy tányérban, mindegyikre tegyél egy-egy tojást, szórd meg őket a szalonnával, reszelt sajttal, petrezselyemmel és metélőhagymával. Tálald azonnal.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást