Diétázol? Hiányzik a pizza? Akkor egyél!
Ez a pizza zseniális találmány és egy újabb ékes bizonyíték arra, hogy tisztán étkezni a hedonistáknak is lehet.
Mind a hozzávalókat tekintve, mind elkészítésben végtelenül egyszerű ez a recept. Nincs szükséged drága lisztkeverékekre vagy 5-6 féle maglisztre, csak azokra a hozzávalókra, ami a clean étkezés alapjait képezik.
Feltéttől függően szigorú diétába illeszthető verzió is készíthető belőle.
Hozzávalók a “tésztához”:
- 25 dkg zsírszegény túró
- 1 tojás
- 1 ek. natúr joghurt
- só, oregánó, majoránna, bazsalikom
- kb. 3 csapott ek. zabliszt
- opcionálisan bolondítható egy marék pirított maggal is (szezámmag, lenmag, napraforgómag, tökmag)
Keverj össze minden hozzávalót és egyengesd a tésztát egy szilikonnal, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha nincs kedved a kör alak formálásával bajlódni, természetesen süthetjük egy kisebb téglalap alakú tepsiben is. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt elősütjük. Ennyi idő alatt szépen összeáll a “tészta” és kap egy kis aranybarna színt is.
Ezt követően jöhet rá a feltét! Diétában paradicsompürét, brokkolit és csirkemell csíkokat javaslok, de ezen a ponton tényleg csak a képzelőerő szab határokat. Egy szabály van (bár szerintem ez igaz a hagyományos pizza esetében is) ne pakold meg túlságosan, mert könnyen elázik vagy összeesik az alapunk.
Feltétek nálam:
- házi kechup
- 4-5 szelet feketeerdő sonka
- ízlés szerint light mozarella szeletek
- paradicsom
Házi kechup adja ez esetben az alapot, de sima paradicsomszósszal is nagyon finom. Ha azt használok, a szószt magát fűszerezem kicsit sóval, borssal, oregánóval. Ezután jönnek a rávalók kedvünk szerint, majd mehet vissza a sütőbe újabb 20 percre, vagy amíg a sajt rá nem olvad.
A receptet mostanra több férfin is teszteltem, köztük olyanon is, aki egyáltalán nem a reformkonyha elkötelezett híve (hogy finoman fogalmazzak…), de még egyszer sem kellett gondolkoznom, hogy mi legyen a maradékkal! 🙂