Így karcsúsíthatod és formálhatod a derekad! Mutatjuk az edzéstervet!

Így karcsúsíthatod és formálhatod a derekad! Mutatjuk az edzéstervet!

Címlap / Életmód / Egészség / Így karcsúsíthatod és formálhatod a derekad! Mutatjuk az edzéstervet!

Ha felmérést végeznénk a nők körében, hogy mely testtájékukat formáznák legszívesebben, a derék biztosan benne lenne a több 5-ben! A karcsú, formás derék biztosíthatja számunkra a hőn vágyott homokóra alakot, ami által a kerekebb fenék és csípő, illetve a mellek is hangsúlyosabbá vállnak! A derekat formálni azonban nem egyszerű feladat, de kellő kitartással, és a megfelelő edzéstervvel lehetséges! Ha szeretnéd az edzés hatását növelni, érdemes lehet beszerezni zsírégető krémet vagy olajat, amit kifejezetten edzésekhez fejlesztettek ki, és helyileg hat!

Nézzük az edzéstervet!

Az edzés 5 feladatból áll, melyeket 4 körön keresztül kell ismételni! Szükséges eszközök: tornamatrac (ami szőnyeggel helyettesíthető)

1. Térd-könyök érintés szuperszett – 15 ismétlés/oldal

Feküdjünk a bal oldalunkra, az alkarunkra támaszkodva, a bal láb behajlítva, felhúzva csípő magasságba, a jobb láb nyújtva. A hajlított lábunkkal toljuk fel magunkat, miközben a jobb karunkat és lábunkat kinyújtjuk, egy hidat formázva a testünkkel, majd ereszkedjünk vissza, és közben a jobb térdünket és jobb könyökünket érintsük össze, majd újra, fel, és vissza. Ezt ismételjük 15 alkalommal, majd az utolsó ismétlésnél maradjunk a kitolt (híd) pózban, és a jobb kezünkkel nyúljunk át a törzsünk alatt hátrafelé, ameddig csak tudunk, úgy, hogy a bal kezünk és lábunk ne mozduljon a talajról, (a nyújtott jobb lábbal kissé támaszthatjuk magunkat) majd nyújtsuk vissza egyenesen magunk felé, és újra le. Ezt ismételjük szintén 15 alkalommal, majd jöhet a másik oldal, ugyan így!

2. Nyújtózkodó kutyapóz kicsit másként – 15 ismétlés/oldal

Így karcsúsíthatod és formálhatod a derekad - Mutatjuk az edzéstervet!

Vegyük fel a jógából már jól ismert kutyapózt, azaz állásból előre hajolunk, úgy, hogy a felső testünk kissé ívelt legyen, mint ha csak éppen egy kutya nyújtózkodna. A bal lábunkat nyújtsuk ki hátrafelé a magasba, amennyire csak tudjuk, majd eresszük le lassan, de ne tegyük vissza a földre, hanem a törzsünk alatt nyújtsuk ki jobbra, majd vissza a magasba. Mindeközben a kezek és a jobb láb végig fixen marad a talajon! Ezt ismételjük a megadott darabszámban, mindkét lábunkkal!

3. Hajlított lábemelés – 15 ismétlés

Feküdjünk a hátunkra, a kezeinket nyújtsuk ki kényelmesen magunk mellé, kicsi távolságot hagyva a testünktől. A lábunkat nyújtva húzzuk fel, úgy, hogy a lábszár és a comb 90°-os szöget zárjon. Kezdjük el jobb oldalra dönteni a lábainkat, de ne érintsük a talajt, majd lassan vissza középre, majd balra, vissza középre, és végül előre, majd vissza középre. A térdeink végig maradjanak hajlítva, a törzsünk pedig fixen a talajon! Ez egy ismétlésnek számít, jöhet a további 14!

4. Plank oldalsó mozgással – 15 ismétlés/oldal

Így karcsúsíthatod és formálhatod a derekad - Mutatjuk az edzéstervet!

Vegyük fel a plank pózt, alkarra támaszkodva. Nagyon figyeljünk arra, hogy a popsink ne legyen se túl magason, se túl alacsonyan! (Érdemes tükör előtt végezni a feladatot, vagy egy társ segítségét kérni, hogy ellenőrizze a pózt!). Kezdjük el a csípőnket leengedi jobb oldalra, és mikor már majdnem érintené a talajt, húzzuk vissza és egyből döntsük a bal oldalra, majd vissza. Csak a csípő mozogjon, illetve a lábfejek a korrigálás miatt, de a felsőtest maradjon fixen, a lábak végig nyújtva!

5. Szivárvány rajzolás – 15 ismétlés/oldal

Üljünk le a földre, a lábunkat hajlítsuk be, talpunk fixen legyen a talajon. A kezünket nyújtsuk ki magunk elé, a tenyereink egymással szemben, úgy, mint ha éppen egy kosárlabdát fognánk. Ezt a távolságot és pózt tartsuk végig a kezeinkkel a feladat alatt! Nyújtsuk a kezünket a bal oldalunkra, majd kezdjünk el a levegőben lerajzolni egy képzeletbeli szivárványt, amíg át nem érünk a jobb oldalra. Mikor a kezünk a „csúcsnál” jár, kissé dőljünk hátra a törzsünkkel, és ahogy haladunk oldalra, úgy egyenesedjünk vissza. A feladatot akkor végezzük helyesen, ha hastájékon és a karunknál feszülnek az izmok!

Képek forrása: fizkes/Depositphotos.comIgorVetushko/Depositphotos.com

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!