A kovászos kenyér után az új karantén sláger: a házi narancslekvár

A kovászos kenyér után az új karantén sláger: a házi narancslekvár

Címlap / Életmód / A kovászos kenyér után az új karantén sláger: a házi narancslekvár

Gavin Brooking, a legnépszerűbb narancs- és whisky-lekvár mögött álló Cherry Tree alapítója megosztott néhány tippet az Independenttel, ami segíthet a tökéletes marmalade elkészítésében:

1.Használj friss sevillai narancsot! Ezek savassága sokkal finomabb végeredményt ad, mint a hagyományos étkezési narancsoké. Ha találsz ilyet, mindenképpen ezt válaszd!

2. Vedd számításba a héj vastagságát! Egyfelől érdemes észben tartani, hogy ha vastagabb a héj, tovább kell főzni a lekvárt, másfelől szintén sokat nyom a latba, hogy a megfőtt héjat milyen vastagságúra vágod fel, mielőtt a lekvárba visszateszed. Bár mindez egyedi ízlés kérése, Brooking azt javasolja, hogy kezd nagyon apró, akár sajtreszelőn ledarált szeletekkel, és innen haladj felfelé, amíg megtalálod a számodra tökéletes állagot.

3. A klasszikus recepthez a Cherry Tree fehér cukrot használ, de egyes lekvárjaikba barna cukor is kerül, ami melaszosabb, karakteresebb ízt ad. Brooking azt javasolja, hogy kísérletezz bátran, és találd meg azt a fehér és barna cukor arányt, ami számodra a legfinomabb.

Narancsok
istockphoto

4. Játssz bátran az ízekkel! A Cherry Tree legnépszerűbb narancslekvárjában egy kevés whisky található, de használnak gyömbért sőt pink grapefruitot is. Brooking azt javasolja, hogy ha van egy íz, amit szeretsz, és azt gondolod, jól passzolna a lekvárhoz, akkor bátran add hozzá a főzés utolsó fázisában!

5.  Merd használni! A narancslekvár nem csak a reggeli pirítósodra való, grillezett húsokhoz és zöldségekhez, szószokba és persze édességekbe is tehetsz belőle. Gyönyörűen karamelizálódik és szinte bármit izgalmasabbá tesz, bátran kísérletezz vele!

Lapozz egyet és ismerd meg a tökéletes narancslekvár receptjét!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást