Szerelem / Párkapcsolat

Ismerd fel időben! 10 jel, hogy az új barátnőd mégsem az, akinek gondoltad

Mi, nők hajlamosak vagyunk arra, hogy szinte első látásra “beleszeressünk” egy jófej csajsziba és befogadjuk a barátaink körébe – persze vannak, akik egyáltalán nem ismerkednek és kizárólag a kisgyermekként megszeretett legjobb barátnővel ápolják a kapcsolatot, de vannak olyanok is, akik újra és újra megbíznak arra méltatlan emberekben. Te melyik csapatot erősíted?

Érdemes nyitott szemmel járnod, hiszen bárhol rád találhat egy új baráti kapcsolat, de azért teljesen vakon sem szabad minden kedvesnek tűnő emberben megbíznod… Ha ebből a 10 jelből akár csak egyet is tapasztalsz, jobb, ha átgondolod, kit is készülsz beengedni az életedbe!

A barátságotok feltételekhez kötött

Talán ez az egyik legszembetűnőbb ‘tünete’ annak, hogy nem igaz barát áll melletted. Minden emberi kapcsolatban léteznek határok és bizonyos, két ember által elfogadott szabályok (nyilván megszakítanád a barátságotokat, ha testi vagy lelki erőszakba torkollna egy-egy beszélgetésetek, ez például egy íratlan határ, amit egyikőtök sem léphet át), de ha az új barátnő valamilyen feltételhez köti a kettőtök közötti viszonyt, akkor szinte biztos, hogy nem érdemli meg a szeretetedet.

Ha például a barátságotok legelején egy csomó ajándékot adtál neki, rendszeresen meghívtad kajálni vagy moziba, esetleg anyagilag is támogattad valamilyen formában és már szinte szóvá teszi, ha ezt nem adod meg neki folyamatosan, akkor egyértelműen feltételekhez kötött a kettőtök kapcsolata. De ugyanez jellemző akkor is, ha bizonyos szellemiség-, trend- vagy életfilozófia-követést vár el tőled… Minek olyasvalaki az életedbe, aki csak egy feltétel teljesülése után tud “szeretni”?

Máshogy viselkedik, ha többen vagytok

Ez sem egy észrevehetetlen probléma – ha ez jellemző rátok, bizonyára már párszor tapasztaltad és megfogalmaztad magadban a következőt:

Miért viselkedik ilyen furán, ha többen vagyunk? Ha megjelenik egy pasi, rögtön le akarja nyomni a többi csajt? Kedves veled, ha kettesben vagytok, de a többiek előtt szeret megalázó “poénokat hangoztatni irányodba? Vagy, ami még rosszabb: titkolja, hogy barátok vagytok?

Ha nem kapsz tőle bátorító szavakat és támogatást nagyobb társaságban, akkor biztosan nem ő a “nagy ő” a barátaid között…

Keress valaki mást; egy olyan embert, aki értékel és szeret téged, és ezt fel is vállalja!

Kibeszél téged

Először is: nem biztos, hogy annak van igaza, aki felvilágosított a hátad mögötti pletykálkodásról, ezért mindig tisztázd a helyzetet és járj utána, ki hazudott!

Olvastad már?  5 szuper barátnős program a brunchon kívül

Ha viszont kiderült, hogy a barátnőd egy csomó butaságot és rosszindulatú megjegyzést mondott rólad a hátad mögött, érdemes átgondolnod, minek is vagytok valójában barátok…

Ha egy igazi, kölcsönös szereteten és tiszteleten alapuló kapcsolatot szeretnél, felejtsd el azt, aki nem lojális hozzád, semmi értelme ilyen emberekre időt pazarolni!

Mindig te kérsz bocsánatot

Ha nézeteltérésetek támad, vagy heves vitáitok vannak, az még önmagában nem nagy baj – az viszont már gond, ha folyton megsértődik és a végén mindig neked kell türelmesnek lenned és bocsánatot kérned!

Ha ez a helyzet, valószínűleg egy túlontúl egoista barátról van szó…

Nem kell vele rögtön szakítanod, de azért azt is tartsd szem előtt, hogy az igazi barátságok nem a lábujjhegyen való járásról és folyamatos bocsi-sms-ekről szólnak, hanem a bizalomról, az élvezetes együtt töltött időről és az értelmes, okos érveket felvonultató vitákról!

Eltűnik, ha valaki “érdekesebb” megjelenik

Reméljük, nem ez a helyzet a ti kapcsolatotokban, hiszen egy barátnak mindig ott kell lennie, ha a másiknak szüksége van rá.

Van egy-két másik barátja? Szuper!

Nehéz időkben is folyton dob ezekért a barátokért? Na, ez már kevésbé…

Ha sokadjára fordul elő, hogy más lesz nála a prioritás, akkor valószínűleg valamilyen érdeke fűződik az adott személyhez – nem kell részt venned ebben a játszmában, keress inkább valakit, aki azonnal ott terem, ha szükséged van rá!

Valamit mindig akar tőled

Úgy érzed, hogy amint megjelenik a színen a barátnőd, rögtön el is vesz valamit? Állítja, hogy ez “csak véletlenül” van így?

Azért gondold meg jól: egy igazi hűséges barátnak nem kell folyton pénz, szívességek, protekció, előnyös lehetőségek, vagy bármilyen egyéb juttatás a barátságáért…

Ezeket bármikor megadhatod egy számodra kedves embernek, ha úgy tartja kedved, de ha kötelezőnek érzed, nem valószínű, hogy a megfelelő lánnyal barátkozol…

Próbáld ki, hogy egy darabig nem adsz neki semmit, “csakönmagadat – ha tényleg kamubarát volt, hamar le fog kopni!

Nem szereti, ha sikeres vagy

Lehet, hogy ezzel még a barátnőd sincs tisztában, de ha rendszerint azt érzed, hogy visszahúz és nem igazán örül a sikereidnek, akkor túl irigy ahhoz, hogy a barátod legyen…

Ez nagyon nehéz kérdés, főleg akkor, ha egy területen dolgoztok, ugyanaz a szakmátok, vagy egy sportot űztök, és ugyanazért a célért mentek megfeszített erővel – egy ilyen helyzetben szinte lehetetlen fenntartani a barátságot, de azért sikerülhet: Venus és Serena Williams például testvérekként küzdenek meg minden egyes tenisztornán!

Olvastad már?  Nárcisztikus személyiség támadása. 5 bevett taktika - Volt már dolgod velük?

Ha bármikor bátortalanítást és a támogatás teljes hiányát, ne adj’ Isten a sikered lealázását érzed tőle, nem érdemes rá több időt szánnod, hiszen ha valaki tényleg szeret, akaratlanul is örül, mikor neked is megy a szekér…

Nem akarja, hogy fejlődj

Egy igazi kamubarát akkor érzi magát teljes biztonságban, amikor nincs egyedül a mélyben, és élvezi, ha nemcsak neki mennek rosszul a dolgai.

Például: ha elhatározod, hogy fogyózol és mindent megteszel az életmódváltás érdekében, igenis legyen gyanús, hogy a barátnőd hirtelen étteremben akar találkozni, megpróbál lebeszélni a célodról, gyorskaját rendel, destruktívan nyilatkozik arról, hogy minden nap futsz, vagy belerángat egy jó nagy cheatday-be…

Valószínűleg rosszul érezné magát, ha látná, hogy neked sikerült elérni a vágyott alakot, míg ő maradt a cukros üdítők és jó nagy hambik bűvöletében – szembesítsd inkább ezzel a tulajdonságával és küzdj tovább a célodért támogató emberek társaságában!

Mindig az van, amit ő akar

Ha neked egy szakítás utáni sírós-fagyizós estére lenne szükséged, ő el akar rángatni bulizni?

Ez még nem baj, de ha ilyenkor egyedül is hagy azért a szombat esti buliért, az már piros lámpa a kapcsolatotokban…

Mindig az ő igényei kerülnek előtérbe, az ő kedvenc filmjét kell megnézni, az ő applikációjával kell kaját rendelni, sőt az ő kedvenc helyeire kell beülni?

Akkor hol vagy Te ebben a “barátságban”?

Nem kíváncsi rád annyira

Borzasztó érzés tud lenni, ha csak azért hív fel a barátnőd, hogy elpanaszolja, mi idegesítette fel aznap, esetleg felvillanyozva sorolja, mi történt vele, majd a következő mondata az, hogy “most mennem kell”. Ha ez rendre előfordul veletek és úgy érzed, a te problémáid már annyira nem kötik le, minek pazarolnád az idődet egy energiavámpírra? Hiszen egy idő után úgysem kapsz majd tőle elég figyelmet és szeretetet ahhoz, hogy folytasd a barátságotokat…

Ne feledd: Csak akkor tudsz igazi barátokat találni, ha egyszer-kétszer már csalódtál, és rájössz, mire is van igazán szükséged egy baráttól. Ha belefutottál egy rossz emberbe, ne bánd, de minél hamarabb szabadulj meg tőle és ismerkedj, ahol csak tudsz – hidd el, rengeteg igaz barát rohangál még az utcákon, csak meg kell találni őket!