A nők nagy része egész életében küzd azzal, hogy koplalás és lelkiismeretfurdalás nélkül tudjon étkezni. Az intuitív módszer segítségével végre egészséges kapcsolatod lehet az étellel.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Nincsenek szabályok, csak „elvek”: nem a súlyvesztés a fő cél
Január van, a hónap, amikor mindenki az ünnepek alatt a felszedett kilóktól próbál megszabadulni, illetve még lelkesen jár edzeni, az újévi fogadalma szerint. Ha van időszak, mikor jól jön egy anti-diéta, akkor ez az. A módszer alapjait Evelyn Tribole dietetikus és Elyse Resch táplálkozási terapeuta alkotta meg, még a 90-es években.
Mindketten étkezési zavarokkal küzdő betegekkel foglalkoztak és jól ismerték az étkezés miatti stressz és lelkiismeretfurdalás érzését. Olyan diétát akartak kifejleszteni, amelyben nincsenek szigorú megvonások és nem a súlyvesztés a fő fókusz.
Szerintük nem azon van a hangsúly, hogy valaki mit eszik – vagy mit nem eszik – hanem azon, hogy egy egészséges kapcsolatot építsünk ki az étellel. Ez nem megy olyan gyorsan mint gondolnánk, állításuk szerint ugyanis átlagosan két évbe telik, mire ezt elérjük.
Alapja az önmagunkról való gondoskodás
Napjaink megszállott diéta-kultúrájában az elsődleges a szigorú szabályok követése és teljesen eltávolodunk attól a felfogástól, hogy azt együk, amit megkívánunk, tehát hogy ösztöneinkre hagyatkozva táplálkozzunk. A szervezet jelzi, ha táplálékra van szükségünk és ilyenkor eszünk. Ez alapvetően nem túl bonyolult, mai életvitelünk és a bőséges ételválaszték azonban megnehezítik a dolgunkat.

Nézzük, mi az a tíz intuitív elv, amiken ez az anti-diéta alapul:
1. Az első lépés a diéta-mentalitás elhagyása
Vannak nők, akik egész életünkben valamilyen fogyókúrát követnek. Mindig megjelenik egy új csodadiéta, amit sztárokkal reklámoznak és mindenki esküszik rá, így könnyű bekerülni a sehova sem vezető, végtelen – és haszontalan – diéta-spirálba.
A cikk folytatódik, lapozz!