Könnyű, vitamindús ebéd a gombás ételek kedvelőinek. Vitaminokban és fehérjében is gazdag.
Bizonyos gombák fogyasztása roppant egészséges. Fogyasztása kevés kalória bevitellel jár, ugyanakkor számtalan hasznos tápanyagot tartalmaznak.
A gombát íz-, aroma, és ballasztanyagai teszik igazán kedveltté. Persze az sem utolsó szempont sokak számára , hogy kalória tartalma igen alacsony.
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 20 dkg csirkemell filé
- só
- bors
- kakukkfű
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 dkg mexikói zöldségkeverék
- olaj
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, tönkjét kitörjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A gombák tönkjét kis kockákra vágva beletesszük, együtt sütjük tovább. A csirkemellet is apróra vágva rakjuk a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
Ez a töltelék kerül a gombába. A gombafejeket egyenként szépen megtöltjük, és olajjal vékonyan kikent tepsibe sorakoztatjuk őket.
A csirkemellel töltött gombafejeket 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A mexikói zöldségkeveréket megpároljuk és a töltött gombával tálaljuk.