Híres amerikai filmsztárok villámdiétája ananásszal

Híres amerikai filmsztárok villámdiétája ananásszal

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Híres amerikai filmsztárok villámdiétája ananásszal

Figyelem, a következő diétáról inkább mint érdekességről számolunk be, kipróbálását nem feltétlenül ajánljuk. Híres amerikai filmsztárok az ananászt használják erős zsírégető és kiváló salaktanító hatása miatt villámdiétára. Lényege, hogy amikor egy-egy filmszerepre gyorsan 8-10 kilót kell leadniuk, jó formában kell lenni, szálkás izmokkal és tiszta bőrrel kell rendelkezni, ebbe a diétába vágnak bele. 

Az „rettegett” ananász diéta egy hétig tart. Ez alatt nem szabad mást fogyasztani, mint friss hámozott ananászt, mellé nagyon sok ásványvizet kell meginni, és némi száraz vörösbort vagy extra száraz pezsgőt. A sztárok ez idő alatt nem hagyják el a házat, mert az extra méregtelenítés állandó székletürítéssel jár. Eredményeképp viszont 7 nap alatt 10 kilót fogynak.

Az ananász meglehetően rostos, s ennél fogva nehezen emészthető. Magas a C-vitamin tartalma, van még benne E- és A-vitamin, mész és vas. A nyers ananász édes íze enyhén savanykás, eltér a konzervétől.

Felhasználása:

Felső levélkoronáját héjjal együtt szeletekben levágjuk, hosszában felnegyedeljük, fehér, fás torzsát kivágjuk. Majd ugyanúgy járunk el, mint a sárgadinnye hámozásánál. A héjáról egy éles késsel leszeljük a gyümölcs húsát.

Az ananász őshazája Paraguay. Innen jutott el Közép-Amerikába. Feljegyzések szerint 1493-ban, második utazás során Kolumbusz Kristóf első európaiként kóstolhatta meg a gyümölcsöt. Ma Afrikából szállítják leginkább, ahol a francia gyarmatosítók honosították meg. Mintegy 1700 fajtája van. Éretlenül szedik le, így szállítják, csak akkor hagyják teljesen megérni ha rögtön fogyasztják. Nagyon egészséges, tápanyagban gazdag gyümölcs, nem csak fogyókúrás céllal érdemes fogyasztani.

Ananászos eperbolé

Egy nagyobb üvegtálba tesszük a kisebb háromszögre vágott ananászdarabokat, és négybe vágott nagyobb méretű földiepreket. Meghintjük cukorral. Sherry brandyvel leöntjük, és állni, „érni” hagyjuk, aztán pedig felöntjük borral.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást