A sütőben sült zöldségek elkészítése egyszerű, megfelelően elkészítve pedig édesek és lágyak lesznek, majd szinte bármihez felhasználhatod őket: főételekhez, levesekhez, salátákhoz is nagyszerűek, vagy egyszerű köretként is funkcionálhatnak. De ha készen túl puhák, olajosak, megégtek vagy nyersek, akkor előfordulhat, hogy te is valamilyen gyakori sütési hibát szoktál véteni az elkészítésükkor. Szerencsére viszont mindegyik malőrt egyszerűen kijavíthatod.
1/5 Túlzsúfolod a serpenyőt
Még ha profi szakács is vagy, akkor is könnyen kaphatod magad azon, hogy inkább egy serpenyőbe zsúfolsz sok zöldséget, mint hogy elővegyél és bekoszolj még egyet. Ha viszont a serpenyőben túl szűkös a hely, a zöldségek a karamellizálódás helyett párolódni kezdenek. Az eredmény pedig egy nagy adag szomorú, ernyedt, kevésbé ízletes zöldség lesz, ami látványában sem túl ínycsiklandó.
A megoldás: hagyj egy lélegzetvételnyi helyet a zöldségeknek. Egy rétegben rendezd el őket a serpenyőben, méghozzá úgy, hogy legalább néhány milliméter távolság maradjon köztük. Ez abban az esetben, ha legalább 4-5 főre főzöl, több serpenyőt is jelenthet, de végeredményben mégis jobb elmosogatni egy extra edényt, mint olyan ételt feltálalni a vendégeknek, ami aztán nem ízlik nekik.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!