A sütőben sült zöldségek elkészítése egyszerű, megfelelően elkészítve pedig édesek és lágyak lesznek, majd szinte bármihez felhasználhatod őket: főételekhez, levesekhez, salátákhoz is nagyszerűek, vagy egyszerű köretként is funkcionálhatnak. De ha készen túl puhák, olajosak, megégtek vagy nyersek, akkor előfordulhat, hogy te is valamilyen gyakori sütési hibát szoktál véteni az elkészítésükkor. Szerencsére viszont mindegyik malőrt egyszerűen kijavíthatod.
2/5 Túl alacsony a sütő hőmérséklete
Ha égettél meg sült zöldséget, biztos könnyebben kísértést érzel arra, hogy viszonylag hamar lekapcsold a sütőt, de mégis jobb, ha ellenállsz a kísértésnek. Az alacsony hőfokú és lassú sütési technika fontos az olyan zöldségekhez, mint a sárgarépa, a cékla vagy a burgonya, ha levessé szeretnéd őket pürésíteni. Ha pedig ropogós és karamellizált zöldségekre vágysz, akkor az ajánlott sütési idő be nem tartásával csak azt éred el, hogy puhák és nedvesek lesznek.
A megoldás: állítsd a sütőt 220 fokra, és ahhoz viszonyítva állítsd be a sütési időt, hogy milyen zöldségről van szó. A hagymának adj 30-40, a paradicsomnak 15-20, a paprikának és a cukkininek 10-20, míg a sárgarépának, a céklának és a burgonyának 35-40 percet, hogy teljesen megpiruljanak. Az sem árt, ha időközben ránézel a sütőre, mert típusonként eltérő lehet, hogy mennyi idő alatt mennyire süt meg bizonyos ételeket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!