Túl alacsony a sütő hőmérséklete
Ha égettél meg sült zöldséget, biztos könnyebben kísértést érzel arra, hogy viszonylag hamar lekapcsold a sütőt, de mégis jobb, ha ellenállsz a kísértésnek. Az alacsony hőfokú és lassú sütési technika fontos az olyan zöldségekhez, mint a sárgarépa, a cékla vagy a burgonya, ha levessé szeretnéd őket pürésíteni. Ha pedig ropogós és karamellizált zöldségekre vágysz, akkor az ajánlott sütési idő be nem tartásával csak azt éred el, hogy puhák és nedvesek lesznek.
A megoldás: állítsd a sütőt 220 fokra, és ahhoz viszonyítva állítsd be a sütési időt, hogy milyen zöldségről van szó. A hagymának adj 30-40, a paradicsomnak 15-20, a paprikának és a cukkininek 10-20, míg a sárgarépának, a céklának és a burgonyának 35-40 percet, hogy teljesen megpiruljanak. Az sem árt, ha időközben ránézel a sütőre, mert típusonként eltérő lehet, hogy mennyi idő alatt mennyire süt meg bizonyos ételeket.
A megoldás: állítsd a sütőt 220 fokra, és ahhoz viszonyítva állítsd be a sütési időt, hogy milyen zöldségről van szó. A hagymának adj 30-40, a paradicsomnak 15-20, a paprikának és a cukkininek 10-20, míg a sárgarépának, a céklának és a burgonyának 35-40 percet, hogy teljesen megpiruljanak. Az sem árt, ha időközben ránézel a sütőre, mert típusonként eltérő lehet, hogy mennyi idő alatt mennyire süt meg bizonyos ételeket.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!