A sörélesztő pehely leginkább a vegetáriánus és vegán konyha alapanyaga, ugyanis számtalan olyan vitamin, nyomelem és ásványi anyag van benne, amit a húst és állati alapanyagokat mellőző embereknek rendszeresen pótolniuk kell. A sörélesztő pehely kiváló a sajt helyettesítésére, és még azok is fogyasztatják, akik candidával küszködnek. Mutatjuk, mit kell tudnod erről a csodálatos alapanyagról!
2/5 Miért olyan sokoldalú és nélkülözhetetlen ez az alapanyag?
Azért szeretik olyan nagyon az állati alapanyagokat mellőző emberek a sörélesztőpelyhet, mert nagyon sok benne a fehérje, miközben tele van B-vitaminokkal, káliummal, szelénnel, cinkkel, magnéziummal és foszforral. Mivel bővelkedik B-vitaminokban (B1-, B2-, B3-, B5-, B6- és a fontos B12-vitamin is megtalálható benne), továbbá folsavban is gazdag, igazán ideális választás azok számára, akik nem, csak kevés húst fogyasztanak. Pozitív tulajdonságait erősíti, hogy a sörélesztőpehelyben még a vas is ott van. Persze, mindez nem jelenti azt, hogy aki „hagyományos” étrendet követ, az ne fogyaszthatna sörélesztőpelyhet. Sőt! A felsoroltak miatt a sörélesztőpehely mindenkinek ajánlható, de jó szolgálatot tesz akkor, ha gyengék a körmeid, lassan nő a hajad, vagy problémás a bőröd. Szinte az összes szépségvitamin a felsorolt vitaminokra épít, csak a sörélesztőpehely jóval olcsóbb.
Az említetteken felül a sörélesztőpehely segíti a sebgyógyulást, a regenerációt, immunerősítő, vírus- és gombaölő, valamint antibakteriális hatása is ismert.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!