Hihetetlen: ennek a gyümölcsnek a fogyasztása intelligensebbé tesz

Hihetetlen: ennek a gyümölcsnek a fogyasztása intelligensebbé tesz

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Hihetetlen: ennek a gyümölcsnek a fogyasztása intelligensebbé tesz

Tudományos kutatás hozott fantasztikus eredményt

Azt már eddig is tudtuk, hogy a gyümölcsök igazi csodaszerek. Bőséges vitaminmennyiséggel és antioxidánsokkal látják el a szervezetünket, ellensúlyozzák a bőr öregedését, de egy új tanulmány szerint még okosabbá is tesznek minket. A New York Egyetem antropológusainak egy csoportja nemrég ugyanis arra az eredményre jutott, hogy az agyunk mérete összefügg az étrendünkkel. Egy gyümölcs pedig kimagaslóan képes serkenteni az agyunk teljesítményét.

A tanulmány során a tudósok 140 főemlős faj étrendjét vizsgálták, és elképesztő dolgokaz fedeztek fel. A gyümölcsökkel táplálkozó majmoknak egyértelműen nagyobb volt az agyuk mérete, mint azoknak, akik csak levelekkel táplálkoztak.

Mivel pedig a majmok az emberek legközelebbi rokonai, a vizsgálatban részt vevő antropológusok határozottan azt feltételezik, hogy a megfelelő táplálkozás az agyunk teljesítményét is javítja. 

Karolina Grabowska/pexels.com

Ennek a gyümölcsnek a hatása a legjótékonyabb az agyadra nézve

Valójában sok gyümölcs van, ami hatékonyan növelheti az intelligenciánkat.

Az éllovas egyértelműen az áfonya. Az értékes összetevői szépítik az arcot, segítik a fogyást, erősítik az immunrendszert, és még okosabbá is tesznek. 

Ennek legfőbb oka, hogy flavonoidokat tartalmaz, amik az idegsejtek közötti információtovábbítás ösztönzésével biztosítják az agy véráramának növekedését. Ezen kívül pedig a benne lévő antioxidáns, az antocianin biztosítja, hogy több oxigén jusson az agyba, a koncentrációs képesség pedig 20 %-kal növekedjen. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ha napi 200 gramm áfonyát eszel, azzal jelentősen növelheted a teljesítőképességedet.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást