Nincs időd főzni, de éhes vagy, ráadásul az egész család várja az ebédet? Ahelyett, hogy pizzát rendelnél, vagy elugranál a legközelebbi gyorsétterembe, válaszd inkább ezt a szenzációs 15 perces tésztát.
Honnan tudhatod, milyen avokádót vegyél?
Bár az avokádó napjainkban közkedvelt konyhai alapanyag, mégis jobb, ha tudod, kimondottan ehhez a recepthez milyet válassz. Az avokádó krémes állagát csak akkor fogod elérni, ha szépen megérett. Ugyanez igaz a diós aromájára is: ha még éretlen, nem fog rajta érződni.
Az érett, ideális avokádót onnan fogod felismerni, hogy a héja könnyen elválik a magtól, a boltban pedig, ahogy megfogod, eleve puhább. Hátránya, hogy gyorsan megbarnul, ezért miután megvetted, érdemes is felhasználnod.
Na és hogy jó, ha az avokádót választod a tésztaszósz fő elemeként?
Az avokádó bizonyítottan egy szuperétel, aminek számos pozitív hatása lehet az egészségedre. 20 féle vitamin és ásványi anyag található benne, beleértve a C-, K-, B5- és B6-vitamint, valamint a káliumot. Gyulladáscsökkentő hatású, magas rosttartalmának köszönhetően pedig jótékonyan hat az emésztésedre. A fogyást is elősegíti, sőt a vércukorszintet is csökkentheti.
Több kutatás is igazolta, hogy az avokádó fogyasztásával csökkenthető a koleszterinszint, a vérben található más trigliceridek szintjét pedig képes reprodukálni. Az avokádóban található zsírnak is számos jótékony hatása van: a benne oldódó vitaminok és antioxidánsok felszívódását serkenti, egyébként pedig önmagában is kitűnő antioxidáns-forrás. Mivel luteint és zexantint is tartalmaz, a látásodat is védi. Kell ennél több ok arra, hogy máris elkészítsd?