Gyönyörű menyasszonyi ruhák csipkéből, ha romantikus fazont keresel

Gyönyörű menyasszonyi ruhák csipkéből, ha romantikus fazont keresel

Címlap / Szerelem / Esküvő / Gyönyörű menyasszonyi ruhák csipkéből, ha romantikus fazont keresel

Ahány menyasszony, annyiféle álomruha, de ha egy kicsit is romantikus típus vagy, akkor az alábbi ruhákkal garantáltan szerelembe esel. Azt hiszem, elég annyit mondanom, hogy még én magam is csak 5 képesre terveztem ezt a cikket, de aztán 10 alatt nem tudtam megállni. Hidd el, megéri végiglapozni őket, hiszen egytől-egyig gyönyörűek!

Csipke a háton

A csipke a menyasszonyi ruhák szinte elengedhetetlen része, és amióta fehér, gazdagon díszített ruhában szokás házasodni, azóta csipkét is szokás a ruhára varrni.

A romantikus anyagot a modernebb, minimalista trendek egy időben kiszorították, de a hátat borító, a bőrt sejtető csipke díszítés nem csak örök klasszikus, hanem kifejezetten divatosnak is számít most, a csipke második aranykorában.

Plusz csipkeréteg

Szintén divatosnak számít ez a fazon, ami egy plusz réteg csipkével fedi be az egész ruhát, szabadon hagyva a hátat, de ízlésesen takarva a dekoltázst. 

Így ez a ruha egyszerre szexis, de mégis kifinomult, tehát akkor sem lesz probléma vele, ha templomban is szeretnétek kimondani az igent.

Nekünk különösen tetszik, ahogyan a sok réteg tüllre ráterül a csipkés uszály, ennek a ruhának az anyaga, a rétegzése és a szabása is telitalálat.

Szűkebb fazonban

Ha az előző ruha tetszett, de inkább kicsit visszafogottabb, esetleg vidéki stílusú esküvőt terveztek, akkor a sok réteg tüll egy kicsit túlzónak hathat.

Ez a ruha nagyon hasonló, de kissé szűkebb fazonú, így egy fokkal bájosabb, aranyosabb, mégis elegáns és persze hihetetlenül romantikus.

Abszolút kedvencünk a szép dekoltázs és a vállrész – sokan idegenkednek az ilyen fazontól, és pánt nélküli ruhát keresnek, még ha utána nem is érzik olyan jól magukat benne, de ez a ruha valószínűleg nekik sem lenne ellenükre.

Művészlelkeknek

Mostanra láttunk már néhány romantikus, klasszikusnak mondható fazont csipkéből, de a trendek itt még korántsem érnek véget.

Ez a gyönyörű anyag természetesen számos stílusban képviseltetheti magát, így a high fashion irányába mutató, de hippis, szexis esküvői ruhák tervezői is előszeretettel nyúlnak hozzá.

Ezt a merész fazont valószínűleg kevesen vállalnák be, de az is biztos, hogy akinek ez a stílusa, az imádni fogja az aprólékosan kidolgozott csipkecsodát.

Aranyba borítva

És akkor még egy szokatlan, de annál káprázatosabb megoldás: amikor a hófehér menyasszonyi ruhára arany színben kerül a csipkeréteg.

Drámai, és biztos eléri a várt hatást, így aki hetedhét országra szóló lakodalmat tervez, az valószínűleg éppen ilyen ruhát keres, de egy barokkos stílusú esküvőn is jól mutatna ez a menyasszonyi ruha.

A smink megváltoztatásával egyébként egy kevésbé drámai, romantikus, királylányos hatást is ki lehet hozni belőle.

Bájos púderszín

Ez a nude pink színű kis ruha annyira bűbájos, mint a menyasszony, aki viseli.

A ruha szabása egyszerű, cserébe viszont sokkal kényelmesebb, mint azok a fazonok, amelyekben levegőt venni is nehéz, a ráhelyezett extra réteg csipke azonban különlegessé, elegánssá teszi, így teljesen méltó lesz a különleges alkalomhoz.

Egy szabadtéri esküvőre szerintünk tökéletes választás.

Nagyvárosi klasszikus

Hatalmas erejű elegancia sugárzik ebből a ruhából, amit ezzel a tökéletesre komponált hajjal és sminkkel a valódi femme fatale-oknak ajánlunk leginkább.

A dekoltázs merész, az ujjak viszont visszafogottabbá teszik a ruhát.

Érdekes, hogy a hosszú ujjú menyasszonyi ruhák évekig egyáltalán nem voltak a trendekben, aztán, valószínűleg Katalin hercegnő ruhájának is köszönhetően a csipkeujjak visszatértek, és népszerűbbek, mint valaha.

Annak, aki hajnalig táncolna

Ha szűk családi és baráti körben tervezitek a nagy napot, ha nem akarsz súlyos ruhában mozogni, ha nem a te stílusod az óriási menyasszonyi ruha, vagy ha egészen egyszerűen csak reggelig táncolni szeretnél, akkor ez a könnyű kis fehér ruha álomba illő megoldás.

Ahogy mindig, a csipke itt is segít, hogy az egyszerű, bájos szabás úgy váljon alkalomhoz illővé, hogy közben ne nehezítse el a ruhát.

Bohém vagy vintage stílusú esküvőre különösen ajánljuk, de a kis övvel egy elegánsabb, komolyabb esküvőhöz is el tudjuk képzelni.

Hippis fazon

Szintén az egyszerű, de gyönyörű fazonok közé tartozik ez a kis ruha, amiben a legforróbb nyári napon sem érzed majd rosszul magadat a menyasszonyi ruhádban.

Ha olyan fazont választasz, aminek a csipkerésze levehető, akkor a szertartás után akár még könnyebbé teheted a ruhádat, sőt, az elegáns csipke nélkül a későbbiekben nyári kánikularuhaként is viselheted ezt a fazont.

Ha azok közé a menyasszonyok közé tartozol, akik nem akarnak pénzt kiadni egy olyan ruháért, amit csak egyszer hordanak, és praktikus, mégis gyönyörű és kényelmes fazont keresel, akkor ez a ruha a megfelelő választás a számodra.

Telt alkatú menyasszonyoknak is

A divatmagazinok előszeretettel fotóznak nádszálkarcsú és olyan fiatal „menyasszonyokat”, akik talán még a házasodáshoz szükséges korhatárt sem érték el, de a fentebb bemutatott fazonok többsége remekül mutat egy teltebb alkatú arán is.

Hogy ne csak a levegőbe beszéljünk, mutatunk egy képet egy átlagos méretekhez közelebb álló modellről is – így a saját szemeddel is láthatod, hogy a csipke minden ruhát mutatósabbá tesz.

A csipkeujjak egyébként a kerekdedebb menyasszonyok körében azért is népszerűek, mert ha van egy kis integetőizom, esetleg a pánt nélküli ruha felső részénél van egy kis plusz, akkor a csipke kiegészítő ezt szépen eltakarja, és a teltebb idomokkal rendelkező menyasszonyok is tökéletesen magabiztosak lehetnek álmaik ruhájában.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást