VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
A kalóriaszámlálók és diétázók számára talán a legizgalmasabb hír, hogy léteznek olyan alapanyagok, amelyek fogyasztása során az elégetett kalória meghaladja az elfogyasztott mennyiséget, így gyakorlatilag zéró kalóriásnak számítanak. Elsőre talán hihetetlennek tűnhet, de ezek az ételek nem csak hogy segítenek a fogyásban, de még különleges ízvilágukkal is gazdagíthatják étrendedet.
Miért is „negatív kalóriás” ezek az ételek?
A fogalom egy széles körben félreértett koncepciót takar. Az elképzelés alapja, hogy bizonyos ételek megemésztésekor a test több kalóriát éget el, mint amit az ételből nyer, ezáltal az eredmény negatív kalória. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ezek az ételek varázslatos fogyókúrás csodaszerek lennének, hanem inkább arra utalnak, hogy magas rost- és alacsony kalóriatartalmuk miatt nagyszerűek a diéta kiegészítéseként.