Életmód / Egészség

Formás, feszes melleket szeretnél? Cici trükkök, szike nélkül

Sajnos egy otthoni praktika sem tud akkor csodát tenni a mellekkel, mint amire az orvosok képesek a műtőben. Azonban, mint minden műtét, úgy a mellplasztika is komoly kockázatokkal és fájdalommal jár, nem beszélve az anyagi vonzatáról. De mit tehetsz otthon és a hétköznapok során, hogy egyáltalán ne kelljen erre a beavatkozásra gondolnod?

Mindig viselj jó melltartót!

Nagyon lényeges, hogy a saját méretednek megfelelő melltartót viselj! Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen a nők túlnyomó többségre továbbra is találomra választja meg a melltartóját. Pedig sokaknak még havi szinten is változik a mérete, vannak, akiknek a menstruációjuk előtt akár egy komplett kosárral nagyobb méretet kell(ene) hordaniuk.

Sajnos a helytelen melltartóválasztás nem csak kényelmetlen, hanem veszélyes is, hiszen természetellenes pózba kényszeríti a melleket. Ugyanez igaz a push-up darabokra, amik persze ideiglenesen és nem túl hosszú ideig egyáltalán nem problémásak, de nem mindennapos viseletre készültek. Sajnos deformálják a melleket, miközben látszólag nagyon is jól tartják őket. Éppen emiatt a rossz méretű, és túlságosan tömött melltartók a legnagyobb ellenségeid, ha azt szeretnéd, hogy sokáig szépek, feszesek, de ami még fontosabb, egészségesek legyenek a melleid.

Formás, feszes melleket szeretnél? Cici trükkök, szike nélkül

A sportolásnál is legyél körültekintő

A védelem szempontjából ki kell emelni a sportolást is, hiszen a fel-le mozgás szintén nagyon káros a mellek szöveteit tekintve. Különösen lényeges, hogy jó minőségű, stabil sportmelltartót viselj, és lehetőség szerint kerüld az extra megerőltetést a melleid szemszögéből. Ilyen pl. a küzdősport, vagy akár a labdajátékok, ahol test-test ellen küzd. Nyilván nem kell kizárnod ezeket sem az életedből, de jó, ha tudod, hogy az ütközések sajnos egyáltalán nem tesznek jót a melleidnek. Azonban sokat csökkenthetsz a negatív tényezőkön és tovább őrizheted melleid szépségét akkor, ha megfelelő sportmelltartót viselsz.

Olvastad már?  5 hatalmas tévhit az edzéssel kapcsolatban - Te is bedőltél ezeknek?

Szuper mellizom feszesítő gyakorlatokat itt találhatsz!

Deformálódás ellen

A deformálódásról már volt szó a melltartók viselésénél, de meg kell említenünk ezzel kapcsolatosan az alvást is. Gondolj csak bele: nappal egy szűkebb, egészségtelenebb formába kényszeríted a melleidet, mikor felveszel egy push-up melltartót. Ezután lefekszel aludni, és hason egész éjjel a saját súlyod nehezedik a mellkasodra… Be kell látnod, hogy ez hosszútávon a legkevésbé sem tesz jót a kerekded formáknak, és felgyorsítja a mellek esztétikai hanyatlását.

Próbálj arra törekedni, hogy egy feszes, de semmiképpen sem szoros, varrás nélküli trikóban aludj, mégpedig lehetőleg háton! Ha oldalt, vagy hason alszol, az óhatatlanul is hatást gyakorol a melleidre. A háton alvás során is dolgozik a gravitáció, ezért kell a kényelmes trikó, ami a helyén tartja a ciciket.

Formás, feszes melleket szeretnél? Cici trükkök, szike nélkül

Ne feledkezz meg a tornáról sem!

Talán te is azok közé tartozol, akik ha végre eljutnak edzeni, egyáltalán nem a melleikre koncentrálnak. Nem vagy egyedül! Azonban lényeges, hogy a mellek egészsége és feszessége szempontjából erősítsd az ezen a területen található izmaidat, továbbá a has és a hátizmaidra is koncentrálj, hiszen ezek is felelősek a helyes tartásért, és így közvetetten a szép cicikért. A mozgással kapcsolatosan a helyes életmódot és a súlytartást is meg kell említeni, ugyanis a várandósságon, szoptatáson felül talán csak a gyors hízás és fogyás az, ami jobban megviseli a keblek feszességét.

Olvastad már?  Így lesz feszes és kerek! „Mellkas” edzés nőknek

Formás, feszes melleket szeretnél? Cici trükkök, szike nélkül

Gondos bőrápolás

Bár fontos jelképnek tartjuk a melleinket, mégsem fordítunk rájuk különleges figyelmet, legalábbis a többség nem ápolja külön ezt a részt a testén – egészen addig, amíg probléma nem adódik velük, akkor azonban már sokszor nem elegendőek a házi praktikák.

Bőrápolás szempontjából a hidratálás nagyon fontos, de a szövetek feszességét fokozni lehet a hideg-meleg váltózuhannyal és a masszázzsal, de a gyengéd radírozás is segíti a bőrt egészséges állapotában megtartani.

Képek forrása: christina1794/depositphotos.com, londondeposit/depositphotos.comgstockstudio/Depositphotos.com