Te is jártál már úgy, hogy süteményt szerettél volna enni, de belegondolva abba, hogy mennyi idődbe telik elkészíteni, inkább más harapnivaló után néztél? Nos, ebben az esetben a TikTok egyik legújabb és legnépszerűbb trendjét neked találták ki: a fordított leveles tészták ugyanis mondhatni pillanatok alatt elkészülnek. Így még kezdő konyhatündérként, vagy a rohanósabb napokon is hamar finom péksüteményekhez juthatsz.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
1/5 Ezért olyan fantasztikus a fordított leveles tészta
Nem véletlen, hogy ez az új trend már most hatalmas népszerűségnek örvend: a recept alapja a leveles tészta, amelynek ha sülnek a rétegei, gőz keletkezik. Ennek hatására a vékony tésztalapok ropogós, vajas, isteni finom tésztává alakulnak át. Az igazán lényeges csak az, hogy tényleg leveles tésztát használj - a könnyebbség kedvéért ajánlott a bolti tészta - és hogy fejjel lefelé süsd meg.
Ha kiválasztottad a feltéteket, akkor először egy lapos tálcára rétegezd azokat, majd egy kis, téglalap alakú leveles tészta következzen, amelye lefogja az alatta lévő hozzávalókat. Így a feltét egyenletesen tud megsülni a leveles tészta alatt, miközben a tészta a kétszeresére vagy akár a háromszorosára is nőhet, a teteje pedig könnyű, légies és ropogós lesz. Ráadásul nem kell hozzá több idő, mint röpke 20 perc.