Ezért választanak a férfiak náluk kevésbé sikeres vagy okos társat

Ezért választanak a férfiak náluk kevésbé sikeres vagy okos társat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezért választanak a férfiak náluk kevésbé sikeres vagy okos társat

A következő évben Maureen Dowd is egyet értett Schwartz-cal, és egy másik Times cikkben (és egy könyvben) fejtette ki a véleményét. A szerzők egyértelmű tézise: a férfiak inkább „lefelé” házasodnak, azaz náluk kevésbé sikeres vagy okos nőt vesznek el.

A média azóta átvette ezt a narratívát, és tényként kezdte kezelni, hogy a sikeres és okos nőkre sok csalódás vár a randevúk világában.

Tény, hogy ma rengeteg nő érzi azt, hogy jobb, ha elrejti a sikereit, kevésbé mutatkozik intelligensnek, mert ezzel elrettentheti a férfiakat.

De vajon tényleg van ebben igazság? Ennek járt utána dr. Diana Kirschner a PsychologyToday-nek írt cikkében.

Mítosz és valóság

Dr. Kirschner először is tisztázza, hogy mind Schwartz, mind Dowd eredményei egyetlen tanulmányra alapoznak, ami viszont minimum megkérdőjelezhető, de az újságírók következtetései biztosan nem vonhatóak le belőle.

Az idézett vizsgálat során egyetemi hallgatóknak mutattak képet egy nőről, akiről vagy azt mondták, hogy titkárnő, vagy azt, hogy egy kollégájuk, vagy pedig egy felügyelő tanáruk. A diákokat ez után megkérdezték, hogy el tudnák-e képzelni, hogy feleségül vegyék a nőt.

A válasz abban az esetben volt legtöbbször igen, amikor a képen szereplő hölgyről azt állították, hogy titkárnő – azt, hogy a sikeres nőknek rosszabbak az esélyei a randevúk világában, mindössze ennyiből vonták le.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást