Nem mindenkinek van idegzete minden reggel legalább fél órával korábban kelni azért, hogy reggelivel vesződjön – de az azért általában mindenkire igaz, hogy szeretné valami finommal elkezdeni a napot. Ha te is ebben a cipőben jársz, az alábbi zabkásákat próbáld ki: elég őket előző este összedobni, aztán reggel kivenni a hűtőből, és már kész is a finom, tápláló, egészséges reggeli.
2/4 Mogyoróvajas zabkása
Hozzávalók:
1 deci növényi tej
egy kanál chia mag
négy kanál zab
egy nagy kanál mogyoróvaj
édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A mogyoróvaj újra reneszánszát éli, nem is csoda: nagyon finom, és ha a cukrozatlan, természetes változatot választod, akkor még egészséges is. A zabkásába kifejezetten jól illik, bár valójában akkor az igazi, ha felmelegíted fogyasztás előtt az egészet, és hagyod, hogy a mogyoróvaj felolvadjon. Ha éjszakára benn hagytad a hűtőben a masszát, egy picit öntsd fel még növényi tejjel (a legjobb ilyenkor a kicsit sűrűbb kókusztej), és rottyants egyet rajta a gázon. Így még finomabb lesz. Banánnal, édesebb gyümölcsökkel tálald!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!