Életmód / Receptek / Táplálkozás

Ezeket a zabrecepteket próbáld ki, ha nincs kedved reggel kaját csinálni

Ezeket a zabrecepteket próbáld ki, ha nincs kedved reggel kaját csinálni

Nem mindenkinek van idegzete minden reggel legalább fél órával korábban kelni azért, hogy reggelivel vesződjön – de az azért általában mindenkire igaz, hogy szeretné valami finommal elkezdeni a napot. Ha te is ebben a cipőben jársz, az alábbi zabkásákat próbáld ki: elég őket előző este összedobni, aztán reggel kivenni a hűtőből, és már kész is a finom, tápláló, egészséges reggeli.

Epres zabkása

Hozzávalók:

  • öt evőkanál zab
  • egy deci kókusztej
  • egy deci mandulatej
  • egy teáskanál chia mag
  • édesítő / cukor ízlés szerint
  • összevágott eper (lehet fagyasztott is)

Elkészítés:

Az ilyen recepteket a legegyszerűbb összedobni: mást nem kell tenned, mint az összetevőket összekeverni, arra figyelve, hogy a chia magokat rendesen ellepje a tej, mert ezek fogják magukat csak igazán megszívni az éjszaka folyamán. A kókusz- és a mandulaital az, ami megadja a zabkása különleges ízét, az eper pedig tele van vitaminnal és természetes cukorral, ami segít elkezdeni a napodat.

 

Mogyoróvajas zabkása

Hozzávalók:

  • 1 deci növényi tej
  • egy kanál chia mag
  • négy kanál zab
  • egy nagy kanál mogyoróvaj
  • édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A mogyoróvaj újra reneszánszát éli, nem is csoda: nagyon finom, és ha a cukrozatlan, természetes változatot választod, akkor még egészséges is. A zabkásába kifejezetten jól illik, bár valójában akkor az igazi, ha felmelegíted fogyasztás előtt az egészet, és hagyod, hogy a mogyoróvaj felolvadjon. Ha éjszakára benn hagytad a hűtőben a masszát, egy picit öntsd fel még növényi tejjel (a legjobb ilyenkor a kicsit sűrűbb kókusztej), és rottyants egyet rajta a gázon. Így még finomabb lesz. Banánnal, édesebb gyümölcsökkel tálald!

 

Kókuszos-kávés zabkása

Hozzávalók:

  • öt kanál zab
  • másfél deci kókusztej
  • két evőkanál kókusztejszín
  • ízlés szerint édesítő
  • fahéj
  • lefőzött kávé

Elkészítés:

Ennek a zabkásának az az óriási előnye, hogy nemcsak táplál, de a koffeintartalma miatt azonnal fel is ébreszt – ki mondta, hogy nem eheted meg reggelire a kávédat? A kókusz és a kávé íze nagyon jól megy egymáshoz, egy kicsit úgy is érezheted, mintha Bounty szelettel kezdenéd a napot. Ha gyümölcs nélkül nem zabkása a zabkása számodra, rakj hozzá banánt, áfonyát, vagy bármi, kicsit édesebb gyümölcsöt, ami jól megy a kávéhoz és a kókuszhoz is.

 

Kakaós zabkása

Hozzávalók:

  • öt evőkanál zab
  • egy evőkanál fekete kakaó
  • édesítő ízlés szerint
  • egy-másfél deciliter növényi tej
  • fél evőkanál chia puding

Elkészítés:

A kakaós zabkása az egyik nagy klasszikus, nagyjából bármit hozzáönthetsz, és mindennel jól megy. Nagy előnye, hogy ha gyümölccsel akarod enni, akkor a savanyú, az édes, sőt, még a kicsit egzotikusabb ízű fajtákat is simán elbírja. Rakhatsz hozzá maracujától kezdve mangón át banánig, vagy erdei gyümölcsökig bármit. Sőt, ha szereted a magvakat, akkor sótlan mogyorót, diót vagy mandulát is rárakhatsz a tetejére. A kakaós zabkása a tökéletes alap ahhoz, hogy másnap némi toppinggal feldobd a reggelidet, és igazán Instagramra méltó legyen a nap első étkezése.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást