Manapság rengeteg ételt el lehet készíteni légsütőben, és miért is ne tennénk? Megvan az oka annak, hogy ez konyhai eszköz egyre népszerűbb, hiszen hihetetlenül praktikus. Olyan hatást érhetünk el vele, mintha bő olajban sütnénk, közben viszont sokkal kevesebb olajra van szükségünk, így a tányérunkra kerülő ételek is egészségesebbek lesznek a segítségével. Vannak azonban olyan finomságok, amelyeket jobb, ha továbbra is a hagyományos módon, a légsütőtől távol készítesz el.
2/5 Egész sültek
Amikor légsütőt használunk egy egész sült elkészítéséhez, a legnagyobb probléma az, hogy az adott hús megfelelően belefér-e a légsütő kosarába. De még ha bele is fér, jobb, ha ragaszkodunk a hagyományos sütőhöz. Ha ugyanis légsütőbe tesszük, nem egyenletesen fog megsülni, és a hőforráshoz legközelebb eső rész valószínűleg elég, mire a hőtől legtávolabbi rész biztonságosan fogyasztható lesz.
Vagyis minden a túlzsúfoltságon múlik. Mivel a forró levegőnek hely kell a megfelelő keringéshez, jobb, ha maximum kisebb darabokban rakod a légsütőbe. Ha pedig csirkét sütsz, ügyelj arra, hogy a mellet lefelé fordítsd, bőrével felfelé, mert a légsütő felülről fogja melegíteni, és így tudja szépen megmelegíteni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!