Manapság rengeteg ételt el lehet készíteni légsütőben, és miért is ne tennénk? Megvan az oka annak, hogy ez konyhai eszköz egyre népszerűbb, hiszen hihetetlenül praktikus. Olyan hatást érhetünk el vele, mintha bő olajban sütnénk, közben viszont sokkal kevesebb olajra van szükségünk, így a tányérunkra kerülő ételek is egészségesebbek lesznek a segítségével. Vannak azonban olyan finomságok, amelyeket jobb, ha továbbra is a hagyományos módon, a légsütőtől távol készítesz el.
1/5 Friss zöldek
A leveles zöldségek, mint a spenót, egyenetlenül sülnek át, mert a gép nagy sebességen hasznosítja a levegőt. Így nagyon könnyű elégetni azokat az ételeket, amelyekre nincs ráírva, hogy légsütőben is elkészíthetőek. Amikor a légsütőben való sütéshez választunk zöldségeket, válasszuk azokat, amelyek nagyobb súllyal bírnak, mint amilyen a brokkoli, a karfiol vagy a cukkini, de ezek közül is érdemesebb fagyasztott változatokat használnunk, mert több nedvességet tartanak vissza a jégből. Az olyan finomságok pedig, mint kelkáposzta chips, viszont például jobban érzi magát, ha a hagyományos sütőbe teszed némi olajjal meglocsolva.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!