Párkapcsolat / Szerelem / Szex

Csak akkor vagy képes lefeküdni valakivel, ha érzelmileg is kötődsz hozzá? Lehet, hogy demiszexuális vagy

Csak akkor vagy képes lefeküdni valakivel, ha érzelmileg is kötődsz hozzá? Lehet, hogy demiszexuális vagy

A kifejezés azt jelenti, hogy a demiszexuális emberek nem éreznek szexuális vonzalmat valaki iránt, amíg nem sikerült kialakítaniuk vele egy erős érzelmi kötődést. A szóban a „demi”, azaz „fél” azt jelenti, hogy az illető félúton van a szexuális és az aszexuális között, habár az érintettek hajlamosak ezt többféle módon értelmezni és magukra vonatkoztatni. Abban viszont mindannyian egyetértenek, hogy aki ilyen beállítottságú, annak előbb el kell fogadnia a másikat és meg kell szeretnie mint barát, és csak utána lehet szó szexuális vonzalomról.

Demiszexuálisnak lenni a „mai rohanó világunkban” nem könnyű. A randi appoknak köszönhetően egyesek akár naponta több találkozót is lezavarnak és sokszor már az első randi után az ágyban kötnek ki, anélkül, hogy akár kicsit is megismernék a másikat. Sőt, ha az első alkalommal nem történik semmi, azt sokan – többségében a férfiak – ma már kifejezetten visszautasításként értékelik.

Főleg a nagyvárosokban jellemző, hogy az emberek online társkeresők segítségével keresnek új kapcsolatot, és míg normális esetben az átlag már az első találkozó után tudja, hogy szeretne-e valami komolyabbat a másiktól, ez egy demiszexuális esetében nem ilyen könnyű.

Ők egyetlen randi után még képtelenek eldönteni, hogy a jövőben kívánni fogják-e a szexet az illetővel, hiszen ez számukra csak akkor lehetséges, ha már a barátság, a bizalom és a szoros kötődés kialakult.

Ha ennek a nemi hovatartozásnak a leírása magadra, vagy egy barátodra emlékeztet, íme még pár támpont – ha ezek jellemzőek rád, lehet, hogy demiszexuális vagy.

Szinte az összes kapcsolatod úgy alakult ki, hogy először barátok voltatok

Számodra nem létezik a „rózsaszín köd” a kapcsolat elején, hiszen az minden esetben abból fakad, hogy a szerelmesek még nem ismerik egymást igazán, és ezért idealizálják a másikat.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást