Randi appok – A kalandorok vagy a szerelemkeresők szárnysegédei?

Randi appok – A kalandorok vagy a szerelemkeresők szárnysegédei?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Randi appok – A kalandorok vagy a szerelemkeresők szárnysegédei?

Alig szoktuk meg az internetes társkeresést, máris itt az új korszak: a mobilos társkereső applikációk. Van, aki még idegenkedik a dologtól, de olyan is, aki kifejezetten izgalmasnak találja ezt az új lehetőséget. Miért olyan népszerűek ezek az alkalmazások? És mit kínál a három legismertebb, köztük a Tinder?

Mobilos társkeresők pro és kontra

A mobilos társkeresők alapvetően a gyorsaságra épülnek: hosszas bemutatkozás helyett néhány fotó és pár sor segíthet eldönteni, érdekel-e a jelölt, és csak ez után jönnek a beszélgetések. Emiatt a mobilos társkeresést sokan felületesnek, személytelennek tartják, ugyanakkor vitathatatlanul megvan az az előnye, hogy ha valakiről már a virtuális térben kiderül, hogy nem szívesen szívnál vele közös levegőt, akkor egy mozdulattal törölheted – ez ugye egy személyes randi esetében már kevésbé ilyen egyszerű.

Persze az online világban is segíti a társkeresést, ha nem veszel rögtön mindent a szívedre: fogd fel úgy, hogyúj emberekkel ismerkedszmeg, érdekes dolgokról beszélgethetsz, és ha ennél is több alakul valamiből, az csak hab a tortán.

Természetesen a személyes adataidat senkinek ne add ki, és az első találkozás alkalmával is érdemesebb valamilyen nyilvános helyet választani, hiszen jobb az óvatosság. És most, hogy az alapokat tisztáztuk, nézzünk néhány népszerű alkalmazást!

A társkereső appok királya: a Tinder

A Tinder az egész világot meghódította, valószínűleg azért, mert a használata nagyon egyszerű: beállítod, hogy milyen korcsoportban és távolságban keresel párt, és már kezdheted is a szemlét. Ha valaki nem tetszik, a fényképét balra dobod a képernyőn, ha igen, akkor jobbra. Ha az illető is jobbra húzott, akkor üzenetet küldhettek egymásnak. Sokan azért szeretik a Tindert, mert ha neked tetszik valaki, de te nem keltetted fel az ő érdeklődését, akkor nem fogja megtudni, hogy kedvelted a képét – ez pedig sokak önbizalmán segít.

Bár a Tinderről jellemzően azt szokták gondolni, hogy csak egyéjszakás kalandokat keresnek a segítségével, rengeteg komoly kapcsolat is született az ártalmatlannak induló üzenetváltásokból. A Tinder felhasználói adatbázisa egyébként óriási, és világszerte 8 millió “match” születik a segítségével.

Zoosk

A Zoosk hasonló elven működik, mint a Tinder, a különbség csak az, hogy az alkalmazásban van egy algoritmus, ami megtanulja, hogy kiknek az adatlapját kedvelted, és kik kedvelték a tiédet – így később nagyobb eséllyel hoz össze olyanokkal, akikkel tényleg tetszhettek egymásnak. Tehát minél többször használod, annál „okosabb” lesz.

A Zooskon lehetőség van arra is, hogy a fotóid valódiságát hitelesítsd. Ha ezt megteszed, akkor egy kis zöld jelet kapsz az adatlapodra. Ha pedig mások adatlapján látod ezt a jelet, biztos lehetsz benne, hogy valóban ők vannak a fényképen. Az első randi előtt itt is lehetőség van arra, hogy élőben chateljetek egymással, a Tinderrel ellentétben azonban a Zoosk sajnos fizetős – bár így legalább talán kiszűri azokat, akik csak unalmukban használnak ilyen applikációkat.

OkCupid Dating

Az OkCupid is azt ígéri, hogy személyesebbé teszi a szembe jövő profilokat, vagyis nagyobb eséllyel dob fel olyan srácot, aki biztosan tetszeni fog. Az alkalmazás ingyenes, de létezik fizetős változat is, ami különféle extrákat tartalmaz: például megváltoztathatod a felhasználónevedet, láthatod, ha valaki elolvasta az üzenetedet, különböző szűrőkkel finomíthatod a keresésedet, több üzenetet tárolhatsz, és már az előtt láthatod, ki kedvelte a profilodat, hogy te kedvelnéd az övét.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!