Párkapcsolat / Szerelem

Élni és élni hagyni. Így teremtsd meg a harmóniát a párkapcsolatodban

Élni és élni hagyni. Így teremtsd meg a harmóniát a párkapcsolatodban

Párkapcsolatban élni nem egyszerű. Egyszer fent, máskor lent, abban azonban egyet érthetünk, hogy nincs tökéletes kapcsolat. Érző lények vagyunk, akik olykor hibáznak, bántanak, de arra is képesek, hogy örömet okozzanak a másiknak. De akkor mégis, hogyan teremthető meg egy harmonikus párkapcsolat? Teheted fel magadnak a kérdést. Akkor hát ássuk bele magunkat!

Ne akarj valaki fele lenni!

Sok nő nem egy egészként van jelen a párkapcsolatában, csupán fél emberként. A párjára támaszkodik és tőle várja az összes olyan megerősítést, amit magától kellene hallania. Általában ez a típus képtelen kapcsolat nélkül élni, hiszen ez jelenti élete stabilitását.

És mivel nem egészként van jelen, ezért az erőviszonyok sem azonosak. Ez máris problémát szülhet, ami romboló hatással bír a harmóniára.

Ahhoz, hogy egy kapcsolat működőképes legyen, tökéletesen tisztában kell lenned önmagaddal és a céljaiddal. Ne feledd, legfontosabb feladatod, hogy önmagadat boldoggá tedd, mert csak így tudsz majd mást is azzá tenni.

Tedd félre a büszkeségedet!

Nem is olyan könnyű, igaz?

Annyi berögzült szokásunk van, hogy elképzelhetetlennek tűnik a változtatás. DE! Egy kapcsolatban nem fér meg az ego. Vagy, ha mégis jelen van, akkor az semmiképpen sem mondható őszintének.

Mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy néha tedd félre a büszkeségedet és próbálj meg kompromisszumokat kötni.

Nem kell feladnod önmagadat, szó sincs róla, viszont abból semmiféle harmónia nem származik, ha mindketten csak a saját igazatokat hajszoljátok.

Figyelj a másikra!

Sok kapcsolat azon bukik meg, hogy a két fél már egyáltalán nem figyel a másikra. Reggel elmennek munkába, este hazamennek és szinte megszokásszerűen élik az életüket.

Majd egy szép napon észbe kapnak, hogy hoppá, eltelt tíz év és én rohadtul nem ezt akarom. Pedig látszólag semmi nem változott, valami viszont mégis.

A megszokás képes teljesen észrevétlenül behálózni egy párkapcsolatot. Ez persze elkerülhető, ha valóban foglalkozol a másikkal.

Pszichológusok kedvelt szavajárása, a „minőségi idő” eltöltése, de, ha jobban belegondolsz, ez az alapja egy jól működő kapcsolatnak.

Ismerd meg az új oldalát!

Mindannyian változunk. Még akkor is, ha azt mondják, hogy harminc felett már nem változik egy ember. Ez nem igaz, amit onnan is érzékelhetsz, hogy akit évekkel ezelőtt kedveltél, mára akár már idegesítővé válhat és hidd el, ez nem kor kérdése.

A párod és te is folyamatos változáson mentek keresztül. Érdemes hát időt szentelnetek arra, hogy megismerjétek, hogy a másik min megy keresztül egy-egy ilyen változás alkalmával.

Próbáld megismerni és megérteni új oldalát, amihez nyilván alapvető szempont a kommunikáció.

Ne vedd készpénznek, hogy most ott van melletted, mert legtöbbször ez okozza egy párkapcsolat vesztét.

Adj teret!

Most biztos könnyen rávágod, hogy márpedig te igenis kellő teret adsz a párodnak, de lássuk csak! Valaha felmérted az ő igényeit?

Minél inkább biztosítod a másiknak a szabadság érzését, ő annál jobban fog hozzád ragaszkodni. Furcsa kettősség, ugye?!

Lehet, de megtapasztalhatod ennek mámorító ízét, ha ténylegesen foglalkozol a párod lelkével. Hagyd meg neki a saját életét, biztosítsd a sajátodét is, majd alkosd meg a közös halmazt, ahol a kettő találkozik.

Soha ne akarj csak az ő térfelén létezni, mert ezzel a fojtogató érzéssel csak még messzebb lököd magadtól.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást