Ebben a borongós időben minden erőmmel azon vagyok, hogy ne feledjem el, mennyire szeretem az őszt, de nem egyszerű ez a küzdelem, hiszen hiányzik a napsütés, a kellemesen langyos hőfok és a szépen sárguló táj. Azonban, mivel minden rosszban van valami jó, így a borús, esős időnek is megvan a maga pozitívuma, minthogy otthoni elfoglaltságra kényszerülünk, így kifejleszthetjük a kreatív reggelikészítési tehetségünket.
Ősszel rengeteg ízletes szezonális alapanyag áll a rendelkezésünkre, amik egészségesek és számtalan módon elkészíthetők. Most elhoztam négy olyan isteni reggeli variációt, ami ránézésre bonyolultnak tűnik, de igazából nagyon egyszerű elkészíteni, egészséges, és még a gyerekek is imádni fogják!
1/4 Almás pite kicsit másként
Hozzávalók: 1. 5 bögre zabpehely, 2 bögre zabliszt, 1.5 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szerecsendió, ½ teáskanál szódabikarbóna, ¾ bögre almaszósz (házi, ha lehet), ½ csésze juharszirup, 1. 5 teáskanál cukornád melasz, 2 közepes alma kockázva.
Elkészítés: Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat az alma kivételéve, majd egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe halmozzuk a massza felét.
Egyengessük el, és szórjuk rá a felkockázott almát, majd a tetejére oszlassuk el a massza másik részét. A tetejére szórhatunk egy kicsi zabpelyhet vagy mandula-pelyhet.
160°C-on süssük 30 percig, várjunk, amíg kihűl, ezt követően szeleteljük és már fogyasztható is! Akár előző nap este is elkészíthetjük, vagy közvetlenül reggel, ha belefér az időnkbe!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!