Ha egészségesebben szeretnél táplálkozni, valószínűleg semmi szükség arra, hogy az egész étrendedet felülvizsgáld. Olykor csak néhány egyszerű módosításra, és egyáltalán a változtatási hajlandóságra van szükség ahhoz, hogy tudatosabban étkezz. Ezekhez pedig nagy trükkök, sok pénz és rengeteg idő sem kell. Csupán néhány egyszerű, mindennapi változtatás is segíthet. Az egyik legjobb módszer erre az, ha bizonyos élelmiszereket egyszerűen lecserélsz.
2/5 Só
Még ha nem is magas a vérnyomásod, akkor is bölcs dolog figyelni az általad fogyasztott élelmiszerek nátriumszintjét, főleg, hogy a legtöbbünk az ajánlott napi 2300 mg-nál (körülbelül 1 teáskanál só) sokkal nagyobb mennyiségű nátriumot fogyaszt. Bár nem mindig helyettesíti tökéletesen a sót, ha apróra vágott friss vagy szárított fűszernövényeket használsz ízesítésre, az megkönnyítheti az alacsonyabb sótartalmú főzésre való átállást azáltal, hogy emlékezteted magad az ízek széles palettájára.
Légy kreatív a fűszerkeverékekkel és az egyéni fűszerekkel is, amelyek gyakorlatilag bármelyik élelmiszerboltban széles választékban megtalálhatóak. Csak ügyelj arra, hogy sómentesek legyenek. Ha pedig úgy érzed, hogy nem állsz készen a só elhagyására, akkor legalább azt próbáld ki, hogy addig semmilyen ételt nem sózol meg, amíg nem érzed az ízét. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ha főzöl, akkor először ne sóval, hanem különféle fűszerekkel ízesítsd az adott ételt, és csak közvetlenül a tálalás előtt adj hozzá sót, persze ha továbbra is szükségesnek találod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!