5 ropogós, illatos, forró pizza, otthon készítve

Zabolai Margit
Írta: ,
5 ropogós, illatos, forró pizza, otthon készítve

Egy finom, ropogós pizzától mindenkinek összefut a nyál a szájában, de az az igazi, ha nem rendeled, hanem magadnak készíted, mert így tényleg rögtön a sütőből, frissen és forrón fogyaszthatod. A pizzára szinte bármi kerülhet, mi most ötletadónak hoztunk néhány feltétreceptet, és az alaptészta receptjét is megtalálod.

Pizza tészta
Hozzávalók:
  • 1 kg liszt,
  • 5 dl langyos víz,
  • 2 evőkanál só,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 csomag szárított élesztő,
  • 1-2 evőkanál oregánó (vagy más zöldfűszer, ízlés szerint)
 
Keverd össze  a száraz anyagokat, majd a vizet is hozzáadva gyúrj nyúlós, ragacsos tésztát. Nem kell keleszteni, azonnal használhatod, de minél alaposabban gyúrod át, annál finomabb, levegősebb lesz a tészta. Ha nagyon ragad, egy egészen pici olajat adhatsz hozzá.
Neptun pizza

Igazi tengerparti hangulatunk támadhat a neptun pizzától, hiszen a kagyló-rák-tintahal trió és a krémes parmezán sajt a mediterrán ízvilágot hívja elő.

A tengeri hozzávalók nemcsak konzervként, hanem fagyasztva majd megfőzve is a pizzára kerülhetnek.

Tekintsd meg a teljes receptet itt!