Ínycsiklandó padlizsános receptek, amikkel leveszed a vendégeidet a lábukról

Zabolai Margit
Írta: ,

A padlizsán, vagy tojásgyümölcs nem csak a szívet védi, az emésztésre is jó hatással van, mi mégis azért szeretjük a legjobban, mert nagyon finom. Mivel közeledik a szezonja, összegyűjtöttük neked a legfinomabb, egyszerűen elkészíthető, mégis különleges padlizsán recepteket, amelyekkel új színt vihetsz a konyhédba.

Mozzarellás sült padlizsán

Hozzávalók: 2 nagy padlizsán, 25 dkg mozzarella, 4-5 nagy paradicsom, 3 ek balzsamecet, 3 ek olívaolaj, bazsalikom, bors.

Elkészítés

A padlizsánt szeleteld fel, majd sózd meg, és hagyd úgy 15 percig pihenni. Az olajat keverd el az ecettel, a sóval, a borssal és a bazsalikommal, majd a padlizsánszeletek mindkét oldalát pirítsd meg kicsit egy serpenyőben, és fektesd őket egy tepsibe.

Locsold meg az ecetes olajjal, takard be paradicsomkarikákkal, majd ismét locsold meg az ecetes páccal, végül fedd be vékonyra szelt mozzarellával, és forró sütőben addig süsd, amíg a sajt megolvad rajta.

Rakott padlizsán

Hozzávalók: 3-4 padlizsán, só, 3 ek almaecet, fél kg csirkemellfilé, olaj, 1 dl fehérbor, 3 közepes hagyma, 5 tojás, bors, 1 csomag petrezselyem, 3 ek búzadara, 3 közepes paradicsom.

Elkészítés

A padlizsánokat hámozd meg és kockázd fel.

Egy tálban forralj vizet, öntsd bele az almaecetet, és főzd benne körülbelül 5 percig a padlizsánkockákat.

A húst kockázd fel és kevés olajon pirítsd meg, majd öntsd rá a bort, és fedő alatt párold puhára. A tojásokat verd fel, sózd, borsozd és keverd el a búzadarával meg a felkockázott, dinsztelt hagymával.

A hozzávalókat keverd össze, a paradicsomot pedig karikázd fel, és felváltva rétegezd egy hőálló tálba a padlizsános masszával. Először fólia alatt, majd fólia nélkül süsd közepes lángon, körülbelül egy órán keresztül.