Medvehagymával és sajtkrémmel töltött barna sampinyon gomba

Írta: ,

A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma. Ízre fokhagyma és snidling remek keveréke. Ha nem ismernéd, hogy milyen íze van, javaslom, hogy vajas kenyérre szórva, csíkokra vágva kóstold meg ezt a csodanövényt! A medvehagymát csokorba kötve árulják, fokhagymára emlékeztető friss íze gyorsan népszerűvé tette. Ideális a tavaszi méregtelenítéshez.

A medvehagymával és sajtkrémmel töltött barna sampinyon gomba igazi ínyencség! A barna csiperkegomba íze sokkal markánsabb, karakteresebb fehér rokonánál. A barna csiperke és a medvehagyma, na meg a krémsajt együtt valódi ízorgia!

Hozzávalók:

  • 50 dkg nagyobb méretű barna sampinyon gomba
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 6-8 medvehagyma levél
  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 dkg vaj
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A barna sampinyon gombákat megtisztítjuk, tönkjét kitörjük. A tönköket apróra vágjuk, és extra szűz olíva olaj és vaj keverékén megpároljuk.

A sütőedényt olajjal vékonyan kikenjük. 

A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk.

A gombákba arányosan elosztjuk a megpárolt gombatönköket. A felaprított medvehagymát szépen rásorakoztatjuk. A krémsajtot csinosan a medvehagymára terítjük.

A töltött barna sampinyon gombákat a vajazott tepsibe sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük ezeket a szaftos és zamatos gombafejeket. Tálalás előtt friss medvehagyma szeletkékkel szórjuk meg a gombákat!

Párolt csicsókával fejedelmi étek!