Lencse pörkölt kelkáposztával és kolbásszal

Írta: ,

A hagyományos, magyaros vonalhoz egy kicsit közelebb áll ez az étel, hiszen a lencse a jó öreg kedvenc barátjával, a kolbásszal kerül egy tányérba, mégis igazán kellemes meglepetéssel találkozhatsz már az első falat után. 

Az ízek ugyan ismerősek, együtt azonban mégis különlegesek, a lencse ezúttal egy igazán kiadós, emberes fogás főszereplője lesz, és itt sem fog felsülni.

Hozzávalók:

egy evőkanál olívaolaj, egy darab lágy kolbász, karikákra vágva, 2 közepes hagyma, felszeletelve, 2 gerezd fokhagyma, összezúzva, 6 csésze csirkeleves, egy kelkáposzta levelei, 2 közepes krumpli, meghámozva és kockákra vágva, 1 csésze lencse, só, bors.

Elkészítés:

Melegítsd fel az olajat és dobd rá a kolbászcikkeket, pirítsd meg őket egy kicsit, mielőtt a tálba dobod a hagymát és a fokhagymát is.

Öntsd fel az ételt a levessel, majd add hozzá a többi hozzávalót is. Főzd, amíg minden zöldség megpuhul, körülbelül 30-35 perc alatt.