Hokkaido sütőtökkockák póréhagymával

Írta: ,

A Hokkaido tök egy nagyon finom sütőtök fajta. Gyönyörű, narancsos árnyalatú a héja. Intenzív, selymesen édes íze van. Szinte kéri, hogy készíts belőle valami nagyon finomat! Én sem tudtam ellenállni neki.

Hozzávalók:

  • 1 közepes Hokkaido tök
  • 1 fél póréhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dkg vaj

Elkészítés:

A tököt megmossuk, kettévágjuk, magjait kiszedjük. Meghámozzuk, majd felkockázzuk.

Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk, rászórjuk a felkarikázott póréhagymát.

Ha a hagyma már illatozik, hozzátesszük a sütőtök darabkákat. Együtt sütjük tovább. Picit megsózzuk. Vajjal gazdagítjuk az ételt.

10 perc alatt készen is van. Csak úgy magában is jó, de húsok mellé köretként is fogyaszthatod.