Brokkolipürés hústorta

Írta: ,

Szépséges hústortát ajánlok most neked. Egy darab csirkemell filé, néhány virsli, bacon, brokkoli és burgonya nem mindennapi tálalásban. 

Fantasztikus íze van. Nagyon szépen szeletelhető. Hidegen is tálalható.

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 4-5 szál virsli
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 30 dkg brokkoli
  • 30 dkg burgonya
  • 1 evőkanál étolaj
  • 10 dkg ementáli sajt
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockákra vágva a brokkoli rózsákkal együtt enyhén sós vízben puhára főzzük. Szerecsendióval fűszerezzük. Ha a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítjük.

Egy kerek jénai edényt ecset segítségével olajjal vékonyan kikenünk. A bacon szeleteket szépen belefektetjük. Szépen, mutatósan helyezzük el a szalonnát, mert ez lesz majd a hústortánk teteje. 4 szelet bacont hagyjunk meg.

2-3 evőkanál brokkolis krumplipürét a baconos tálba simítunk. A hosszában kettévágott virsliket szépen ráfektetjük. Szórjuk meg apró kockákra vágott sajttal.

A csirkemell filét nagyon vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A csirkehúst a jénaiba sorakoztatjuk. A maradék pürét ráhalmozzuk.

A megmaradt 4 szelet bacont kettévágjuk, és szépen a püré tetejére helyezzük.

Tegyük a jénait a sütőbe, kapcsoljuk be, és 180 fokon kb. 40 perc alatt süssük meg ezt a mennyei brokkoli pürés hústortát. 

Ha a sütőből kivettük az edényt, legalább 20-25 perig pihentessük az ételt. Egy kést óvatosan húzzunk végig a jénai belső oldalán, majd egy nagy lapos tányért tegyünk a jénaira, és egy határozott mozdulattal a tortát borítsuk a tányérra.

Salátával és tetszőleges zöldségekkel díszítsük a brokkolipürés hústortát.