5 mennyei böjti étel - Talán kedvenceddé is válik valamelyik!

Irimiás Alíz
Írta: ,

Ma már nem divat a böjt, különösen nem a 40 napos változata, mégis vannak, akik – ha nem is kifejezetten vallási okokból – a húsvétot megelőző időszakban igyekeznek elhagyni a nehéznek számító húsételeket, és valami egészséges, zöldséges, halas finomságot tálalni a családnak. Nagypénteki ötleteket hoztunk azoknak, akik nehezen mondanak le a húsról akár csak egyetlen napra is – íme néhány recept, amit az egész család értékelni fog, ráadásul te is könnyen elkészítheted.

Megbízható klasszikus, ami 45 perc alatt elkészül.

Főzzük meg a tésztát – lehet szélesmetélt, penne, kagylótészta ízlés szerint – és öntsük egy kiolajozott tűzálló tálba a többi hozzávalóval.

Tehetünk bele reszelt sajtot, zöldborsót, kockára vágott paradicsomot, cukkinit, brokkolit, sárgarépát, kukoricát, gombát, de ezek közül ki is hagyható az, amit nem szeretsz.

Tonhal is kerüljön bele, és mehet a sütőbe 150 fokra, 30 percig.

Kitűnő, fehérjében gazdag vacsora egészséges zöldségekkel, amit egyszerű elkészíteni, és 30 perc alatt megvan.

A fokhagyma és a vaj csodát tesz a lazaccal.

Mielőtt a halszeleteket a sütőbe teszed, kend meg őket vajjal, 4 gerezd zúzott fokhagymával, és facsard rá egy egész citrom levét.

Tegyél a tepsibe szilvaparadicsomot és vajbabot is a lazac mellé.

Szórd meg az egészet frissen őrölt feketeborssal, petrezselyemzölddel, sóval, és locsold meg egy evőkanál olívaolajjal.

A sütési idő a lazac vastagságától függ, de kb. 20 perc alatt 180 fokos sütőben elkészül.